• 0

Farma Inova: Zimnica za životinje

Proizvodnja hrane za životinje je polje itekako pogodno za tehnološko i idejno unapređenje. Takvu tvrdnju, svojim delovanjem potvrdila je dr Aleksandra Ivetić sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu

  • 0
Farma Inova- Aleksandra Ivetić

Foto: Zlatko Đorđević

Osnovavši startap tim "Farma Inova" sa menadžerom Nenadom Stojanovićem, konkretizovala je jako korisne ideje u okviru proizvodnje stočne hrane. Aleksandra je na viši nivo podigla lestvicu o poimanju farmerskog preduzetništva.

- Nova inovacija se zove stabilizatori silaže. Zaštićena je prijavom Nacionalnog i Međunarodnog patenta i koristi farmerima u dobijanju kvalitetne stočne hrane. Ovo je treća razvijena inovacija u cilju poboljšanja siliranja biljaka na farmama a za predhodne dve su već priznati patenti - jasna je.

Da pojasnimo: u količinama u kojima se siliraju biljke na farmama – hiljadu tona, sto tona – ne postoje podrumi, ni frižideri. Zbog toga se hrana kvari. Upravo je to problem koji rešavaju Aleksandrine inovacije. "Kako dobiti kvalitetnu stočnu hranu, sa očuvanom hranljivom vrednosti biljaka koje se siliraju, i naravno, praćeno povećanjem proizvodnje mleka i mesa na farmama", objašnjava.

Slikovito rečeno, ono što je za nas ljude zimnica, to je silaža za domaće životinje. Silaža se priprema jednom godišnje i koristi tokom cele godine na farmama.

Innocent Diamonds, Nenad Popović

Foto: Marko Đoković

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>