• 12

Upravo usvojeno: Za pet dana prijava za 100 evra, potrebna vam je samo lična karta

Prijava od 15. januara

  • 12
100 evra, pare, evri

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Covid – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2, u cilju smanjivanja negativnih efekata pandemije, očuvanja agregatne tražnje i podsticanja rasta privrednih aktivnosti.

Novčana pomoć u iznosu od po 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona) namenjena je licima od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona.

Prijave za građane kojima se predloženim zakonskim rešenjem utvrđuje pravo na novčanu pomoć, a koji su državljani sa prebivalištem u Republici Srbiji i poseduju važeću ličnu kartu, vršiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara 2022. godine.

Njima će nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke) biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor. Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave.

Video: Vučić: Sto evra za sve od 16 do 30 godina do 1. februara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>