• 1
 ≫ 

Ukida se čuveni VW model "pasat", i u Srbiji ga voze: Ko je novi "igrač" na tržištu?

 ≫ 

Vest vezana za Pasat limuzinu nije novina, o tome se već pričalo u 2020. Međutim, očekivalo se da će se prekid proizvodnje desiti 2023. godine

  • 1
Volkswagen Passat

Foto: Volkswagen

Nemačka kompanija Folksvagen (VW) je prekinula proizvodnju Pasat limuzine za evropsko tržište, piše britanski Autocar.

Kako se dalje navodi, razlozi za ovu odluku su uspešnija prodaja Pasat karavana, kao i postojanje slično pozicioniranog Arteona.

Ipak, vest vezana za Pasat limuzinu nije novina, o tome se već pričalo u 2020. godini. Međutim, očekivalo se da će se prekid proizvodnje desiti 2023. Sada je svakako jasno da je nemački div izmenio datum.

VW je najavio i kraj Pasata u SAD, a tamošnji 2022 Passat LE označava kraj proizvodnje u Americi. Model devete generacije ovog brenda za 2023. godinu - biće napravljen na osnovu unapređene MQB platforme.

Sa najnovijim razvojem, deveta generacija će biti dostupna isključivo kao karavan, kada stigne u Evropu. Podsećanja radi, Pasat je dostupan kao limuzina i karavan od 1973. godine, kada je lansiran originalni model.

Takođe se nagađa i da će odlazak Pasata "pripremiti put" budućem modelu Aero B, koji je električni, i trenutno u fazi razvoja. Inspirisan je dizajnom ID Space Vision koncepta iz 2019.

Očekuje se da će Aero B biti dostupan i kao limuzina i kao karavan. To je inače, navodno, samo radni naziv modela, čija se premijera očekuje krajem ove ili početkom 2023. godine.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    10. januar 2022 | 16:23

    Ne znam...nesam školovala...čini mi se ima mnogo manje bitnih automobila u WV koji su pre za otpis nego Pasat.Golf i Pasat i Buba su sinonim WV,sve ostalo je prolazno...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>