• 0
 ≫ 

Adidas dao signal da je i ovaj segment tržišta nekretnina opet u zamahu

 ≫ 

Adidas, koji sada ima samo malu kancelariju u centru Los Anđelesa, u početku će zauzimati poslednje spratove dve međusobno povezane zgrade

  • 0
Adidas kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Adidas AG je pristao na nov, veliki zakup kancelarija u centru Los Anđelesa, što je znak da nedavna obnova na ovom tržištu počinje da privlači velike zakupce kancelarija, čak i tokom pandemije.

Nemački proizvođač sportske opreme iznajmio je ogroman prostor, na skoro 10.000 m2.

Ugovor je, kako piše WSJ, veliko proširenje Adidasove operacije u Los Anđelesu za marketing, prodaju i dizajn - i najveći je zakup potpisan u centru Los Anđelesa u više od godinu dana unazad, prema podacima kompanije "Brookfield Asset Management Inc.".

"Brookfield" je 2017. godine kupio kontrolni udeo u kompleksu od oko 230.000 kvadratnih metara, poznatom kao California Market Center, u ugovoru koji je procenjivao imovinu na 440 miliona dolara, prema tvrdnjama izvora.

To je u to vreme bio centar modne industrije. Od tada je utrošeno 250 miliona dolara za konsolidovanje firme u jednoj od svoje tri zgrade i za redizajniranje preostalog prostora koji bi služio kao radni.

Adidas, koji sada ima samo malu kancelariju u centru Los Anđelesa, u početku će zauzimati poslednje spratove dve međusobno povezane zgrade. Kompaniju je ova nekretnina delimično privukla zbog blizine novih hotela, apartmana, barova, restorana i kulturnih atrakcija.

los anđeles, vile, kuće, amerika

Los Anđeles / Foto: Unsplash

Kao i većina američkih tržišta, centar Los Anđelesa je pogođen pandemijom, a slobodna radna mesta su među najvećom stopom u SAD. Stopa slobodnih radnih mesta u centru grada porasla je na 19,6% u trećem kvartalu prošle godine, u poređenju sa 15,7% godinu dana ranije.

Šire regionalno tržište kancelarija u Los Anđelesu imalo je stopu slobodnih radnih mesta od 19,2% na kraju trećeg kvartala, više nego u gradovima kao što su Čikago, Njujork, Boston i Vašington.

Podsećamo, u Velikoj jabuci je trenutno došlo do zastoja na tržištu poslovnih nekretnina, zbog omikrona.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>