• 1
 ≫ 

Slaba potražnja za kondomima, prodaja im pala 40%: Da li će ih "spasiti" novi biznis?

 ≫ 

Slične sirovine i tehnologije se koriste u proizvodnji kondoma i rukavica, objašnjava direktor malezijske kompanije

  • 1
Kondomi Foto: Shutterstock

Malezijska kompanija "Karex Berhad", koja proizvodi više od 5,5 milijardi kondoma godišnje, saopštila je da će se diverzifikovati u rastući biznis proizvodnje medicinskih rukavica, kako bi povećala prihode pošto im je potražnja opala.

U nedavnom intervjuu za Nikkei Asia, izvršni direktor kompanije, Goh Miah Kiat, pripisao je pad potražnje za kondomima blokadama izazvanim pandemijom. Prodaja kompanije je opala za 40% u poslednje dve godine.

Na industriju seksa, koja je inače glavno tržište kondoma, takođe je uticala zdravstvena kriza, rekao je on, pri čemu se seksualni radnici suočavaju sa teškim uslovima. Goh je ukazao na zatvaranje hotela i motela, napominjući da su te lokacije obezbeđivale privatnost.

Prema rečima generalnog direktora malezijske firme, veliki državni programi distribucije kondoma takođe su pogođeni pandemijom.

- Veliki deo (kondoma) distribuiraju vlade širom sveta, koje su značajno smanjile distribuciju tokom perioda kovida - rekao je Goh, i uzeo za primer Ujedinjeno Kraljevstvo gde je Nacionalna zdravstvena služba zatvorila većinu neesencijalnih klinika zbog pandemije.

Takođe, zatvorene su i klinike za seksualno zdravlje koje dele kondome, dodao je on.

Govoreći o planovima kompanije da pređe na proizvodnju zaštitnih rukavica, koje su zabeležile značajan rast tokom pandemije, Goh je rekao da bi proizvodnja trebalo da počne na Tajlandu do sredine ove godine.

Slične sirovine i tehnologije se koriste u proizvodnji kondoma i rukavica, objasnio je. "Karex" je zabeležio gubitak u celoj godini za fiskalnu 2020. do kraja juna, što je prvi "minus" za kompaniju otkako je izašla na berzu u novembru 2013. Cena akcije na berzi u Maleziji pala je za skoro 50% prošle godine.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>