• 0

Za mere zapošljavanja u AP Vojvodini izdvojeno 47,5 miliona dinara

Plan se odnosi za 2022. godinu, na subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje i na subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu

  • 0
posao, kancelarija

Foto: Freepik

Pokrajinska vlada donela je danas Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu, kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane kako bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti u Pokrajini.

Za realizaciju mera zapošljavanja u 2022. godini obezbeđeno je 47,5 miliona dinara, i to za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu.

Kako se navodi u ovom planskom dokumentu, prioriteti politike zapošljavanja u ovoj godini jesu podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i obuka, kao i maksimalno korišćenje Edukativnog centra, s ciljem da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu rada, te promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti.

Pri izradi Pokrajinskog plana zapošljavanja uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.

Na današnjoj sednici izdvojeno je 24,2 miliona dinara za finansiranje energetske sanacije objekta sportske hale u Gajdobri.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>