• 0

Putovanja bi mogla opet da zažive? Direktor prestižne avio-kompanije otkriva kada je to "uskoro"

Kina predstavlja "veliko pitanje" u smislu ponovnog otvaranja, jer i dalje sprovodi nultu kovid strategiju

  • 0
kabinsko osoblje, avion Foto: Freepik

Izvršni direktor "AirAsia", Toni Fernandes, rekao je da će se putovanja širom sveta verovatno snažno oporaviti, uprkos tome što je taj napredak usporio omikron.

- Verujem da smo na početku kraja - kazao je za CNBC u ponedeljak, dodajući da je "oporavak već ozbiljno počeo i da je potražnja veoma, veoma snažna".

- Dobra stvar je što u ovo vreme prošle godine nismo imali avione koji su leteli. Sada imamo veliki deo naše flote koja leti u domaćoj Maleziji, Tajlandu i Indoneziji - ističe Fernandes.

Takođe veruje da će se međunarodna putovanja vratiti na nivoe pre kovida, i to za oko šest meseci nakon što granice počnu ponovo da se otvaraju. Nada se da će granice ponovo početi da se otvaraju u martu, prenosi RT.

Prema Fernandesovim rečima, Kina predstavlja "veliko pitanje" u smislu ponovnog otvaranja, jer i dalje sprovodi nultu kovid strategiju, koja podrazumeva stroga ograničenja i lokdaun.

Prošle godine, neke azijske države su ponovo otvorile vrata putovanjima, bez obaveze karantina, nakon višemesečnog zatvaranja granica. Međutim, sa širenjem omikrona, nekoliko zemalja, uključujući Tajland i Indiju, vratilo je ograničenja za neke dolaske.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>