• 6
 ≫ 

Biljanu je neprijatno iskustvo motivisalo da osmisli zanimljiv biznis: Otvorila je "salon za vaške"

 ≫ 

Sve je još uvek "sveže", lokal je u pripremi, ali je ova Novosađanka odlučna da sebi stvori prihode i učini dobro i ostalim majkama i roditeljima

  • 6
Vaške u kosi Foto: Shutterstock

Neke biznis ideje se, možda, "rode same od sebe", ali samo naizgled. Njihove kreatore na to, obično, podstakne neko značajno iskustvo - bilo ono lepo ili neprijatno.

Tako je Biljana Drašković iz Novog Sada došla na neobičnu ideju, ne samo kako bi nešto radila i zaradila, već i kako bi pomogla mamama "u nevolji".

Gotovo svi znamo kako je imati vaške/gnjide u kosi, i nema deteta koje se toga seća s osmehom na licu. Roditelji, ali mahom mame, na teškom su zadatku u tom momentu - ne samo da treba da očešljaju i očiste kosu svoje dece, već i da im objasne zašto je to potrebno, neretko gledajući i suze na njihovom licu.

- Ćerka mi je prošlog leta dobila vaške u školi, ja sam to sanirala, ali su se vratile posle mesec dana. Nisam frizer ali imam talenta za taj posao, npr za feniranje i slično. Takođe, perfekcionista sam. Kako nisam radila 13 godina jer sam bila posvećena deci, a onda ostala sa njima i shvatila da moram i treba nešto da radim, rodila se ideja čime bih mogla da se bavim - kaže Biljana za Telegraf Biznis.

Kako nam objašnjava, sve je još uvek "sveže", tačnije lokal je u pripremi, i Biljana se sprema da ga registruje kao paušalac.

- Tek sam objavila post na mreži, još nemam klijente, ali im se nadam. Formirala sam i cene, tretman košta 2.000 dinara, a kontrola 1.000 dinara. Koristim šampon baš za istrebljenje vaški, i svoje ruke i znanje. Cilj mi je da pomognem mamama koje ne znaju kako da uklone vaške ili nemaju vremena za to - dodaje ova Novosađanka.

"Salon za vaške i gnjide otvaram sa ciljem da vama pomognem da eleminišete vaške i gnjide sa glave. Ne stidite se zbog nepoželjnih insekata u vašoj kosi. Biljana, vama na raspolaganju uz potpunu diskreciju", navodi se u postu.

Ako posao bude krenuo u pravom smeru, Biljana će biti još jedna u nizu preduzetnica koje dokazuju da svaka ideja može biti dobra i isplativa, samo treba da preuzmete rizik i upustite se u nove poslovne avanture.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    13. januar 2022 | 16:40

    Ja planiram otvoriti salon da muškarcima i ženama šišam i depiliram dlake oko polnih organa takav salon nema niko i sigurno bi bilo mnogo posla

  • Ludača

    13. januar 2022 | 21:13

    Odvešću i ja moju vašku u taj salon. Pare nisu problem.

  • Ja

    13. januar 2022 | 18:09

    Bravo za vaske....i za staroje bice potrebno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>