• 0

Lena Miladinović: Šahovska mreža

Outpost chess

  • 0
Chess Outpost - Lena Miladinović Foto: Zlatko Đorđević

Lena Miladinović se više od dve decenije bavi šahom. Najpre kao licencirana igračica, potom kao trener i sudija.

Ogromno iskustvo ohrabrilo ju je da šahovskoj zajednici ponudi nešto što će svim njenim kolegama unaprediti karijere. "Osnovala sam Outpost kompaniju, gde smo osmislili šahovsku platformu koja sve učesnike ovog sporta i igre povezuje u jedan digitalni svet", kaže sportistkinja koja svoj izum voli da uporedi sa poznatom Linkedin mrežom: "Ovo je to, samo za šahiste", kaže.

Uvidevši nedostatke unutar šahovskog sveta, kao što su loša prezentacija i vidljivost igrača, nedovoljno dobra komunikacija između njih i organizatora turnira, Lena je pokušala da popuni tu rupu, što je u osnovi svakog uspešnog startap projekta – rešenje problema.

- Koristimo onlajn, da bismo poboljšali šah oflajn. Odnosno, koristimo sve tehnologije 21. veka koji će pomoći šahu uživo, u realnom životu - dodaje.

Outpost nije prostor gde se šah igra ili uči, to je mesto koje obezbeđuje bolju prezentaciju i komunikaciju među igračima. "Ideja je da povećamo mogućnost za angažovanje šahista", jasna je.

Innocent Diamonds, Nenad Popović Foto: Marko Đoković

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>