• 1

Dožkoin ojačao 9 posto zbog Maskovog tvita, ovo mu je pandan

Kopča za kaiš, proizvedena u ograničenoj seriji u čast "Tesline" gigafabrike u Teksasu, košta 835 doža

  • 1
Dogecoin kriptovaluta logo

Foto: Tanjug/AP

Cena dožkoina uzletela je rano jutros za više od 15 procenata pre nego što se blago spustila, podstaknuta tvitom izvršnog direktora "Tesle" Ilona Maska da će kompanija prihvatati tu kriptovalutu kao sredtvo plaćanja za neke proizvode kompanije.

Dožkoin je premašio cenu od 0,20 dolara po novčiću noćas oko 01:19 časova po istočnoameričkom vremenu, ali je u nastaku trgovanja deo dobitaka splasnuo, prema podacima Koindeska. Na trgovanju u 7:06 časova po istočnoameričkom vremenu, beležio je rast od preko 9 procenata na dnevnom nivou i trgovao se za 0,18 dolara, izveštava CNBC.

Mask je u ranim jutarnjim satima objavio na Tviteru da se pojedini proizvodi "Tesle", mogu kupiti za dožkoine, ali se radi o vrlo malom broju artikala, napominje americki medij.

Primera radi, zviždaljka u obliku "Teslinog" sajberkamiona košta 300 dožkoina, što je ekvivalentno iznosu od oko 59 dolar, prema trenutnoj ceni ovog digitalnog novčića, a kopča za kaiš, proizvedena u ograničenoj seriji u čast "Tesline" gigafabrike u Teksasu, košta 835 doža ili oko 164 dolara, dodaje CNBC.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cryptoking

    14. januar 2022 | 17:05

    CryptoPepe ljudi cryptopepemissionmoon na telegram uskoro x1000%

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>