• 0

Stroža pravila: Epl zahteva od svojih radnika buster zbog širenja korone

Mnoge kompanije u SAD uvode stroža pravila oko mera protiv COVID-19

  • 0
Apple, Epl, logo, znag

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Epl će zahtevati od zaposlenih u maloprodaji i preduzećima da dostave dokaz o buster dozi protiv COVID-19.

Od 24. januara, nevakcinisanim zaposlenima ili onima koji nisu podneli dokaz o vakcinaciji biće potrebni negativni testovi na COVID-19 da bi ušli na radna mesta kompanije Epl, navodi se u izveštaju. The Verge piše da nije najjasnije da li se zahtev testiranja odnosi i na korporaciju ili na zaposlene u maloprodaji.

„Zbog slabljenja efikasnosti primarne serije vakcina protiv COVID-19 i pojave visoko prenosivih varijanti kao što je Omikron, dopunska vakcina je sada deo praćenja vaše vakcinacije protiv COVID-19 radi zaštite od teških bolesti“, piše u mejlu zaposlenima u koji je The Verge imao uvid.

Mnoge kompanije u SAD uvode stroža pravila oko mera protiv COVID-19, kao što je vakcinacija ili odlaganje planova za povratak u kancelariju, jer varijanta omirkon povećava infekcije širom zemlje.

Ove nedelje, i Meta je naložila vakcinaciju protiv COVID-19 za sve radnike koji se vraćaju u kancelarije. Takođe je odložilo ponovno otvaranje američkih kancelarija za 28. mart.

Gugl je u petak saopštio da privremeno nalaže nedeljne testove za ljude koji ulaze u kancelarije u SAD. I Amazon je ponudio svojim američkim radnicima u magacinima 40 dolara ako prime dopunsku vakcinu.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>