• 0

Naknade su istekle i šta dalje? 10 miliona dece u riziku da se nađe ispod granice siromaštva

Mesečne poreske olakšice za decu, u vrednosti do 300 dolara po detetu mesečno, istekle su nakon što Kongres nije uspeo da ih obnovi planom socijalne potrošnje

  • 0
porodica, obedovanje, deca

Foto: Shutterstock

Mesečna naknada koju je američka vlada uvela 2021. godine, usred naglog porasta troškova života i kontinuiranog širenja kovida-19, imala je svoju poslednju isplatu u decembru.

To znači da su milioni američkih porodica sada u rascepu.

Ovog vikenda se dešava to da, prvi put u šest meseci, porodice širom SAD neće dobiti mesečnu uplatu iz federalnog programa poreskih kredita za decu.

Zakon je obezbedio roditeljima sa niskim i srednjim prihodima do 3.000 dolara za svako dete, uzrasta od šest do 17 godina i 3.600 dolara za svako dete mlađe od šest godina. Isplate su bile zasnovane na prihodima i počele su da se ukidaju za pojedince koji zarađuju više od 75.000 dolara i bračne parove koji zarađuju više od 150.000 dolara.

Prva polovina je isporučena u mesečnim uplatama od jula do decembra.

Mesečne poreske olakšice za decu, u vrednosti do 300 dolara po detetu mesečno, istekle su nakon što Kongres nije uspeo da ih obnovi planom socijalne potrošnje, predsednika Džoa Bajdena, poznatim kao Build Back Better Act zakon, piše RT.

Zakon je u zastoju u Senatu.

Prema podacima Uprave za unutrašnje prihode (Internal Revenue Service, IRS), oko 36 miliona porodica ili oko 60 miliona dece - primalo je isplate svakog meseca. Oko 10 miliona dece trenutno je u opasnosti da padne ispod granice siromaštva, bez poboljšanog poreskog kredita, pokazuju podaci Centra za budžet i prioritete politike.

Američke vlasti su obećale da će "povlastice biti obnovljene u godinama koje dolaze". Međutim, roditelji bi mogli da čekaju mesecima na sledeću isplatu, dodaje se.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>