• 1
 ≫ 

Predsednik čuvene banke dao ostavku zbog kršenja kovid mera

 ≫ 

Druga po veličini švajcarska banka je saopštila da će Leman, Upravni i Izvršni odbor nastaviti da sprovode strategiju Kredi Svisa

  • 1
Credit Suisse

Foto: Wikipedia/Roland zh

Predsednik investicione bankarske kompanije Kredi Svis (Credit Suisse), Antonio Horta-Osorio, protiv kojeg je Upravni odbor švajcarske institucije vodio istragu zbog kršenja karantinskih kovid mera - podneo je ostavku koja je odmah stupila na snagu.

Njegovu funkciju je preuzeo član odbora Aksel Leman, prenosi Rojters.

"Žao mi je što su neki moji lični postupci doveli do teškoća za banku i kompromitovali moje kompetencije da predstavljam banku interno i eksterno. Zato smatram da je moja ostavka u interesu banke i njenih akcionara u ovim ključnim vremenima", naveo je Horta-Osorio u saopštenju.

Druga po veličini švajcarska banka je saopštila da će Leman, Upravni i Izvršni odbor nastaviti da sprovode strategiju Kredi Svisa.

Horta-Osorio je došao na čelo banke prošlog aprila, kako bi doveo u red korporativnu kulturu poslovanja, koju je urušila umešanost ove banke u propali investicioni fond Archegos Capital Management i insolventnu firmu za pružanje finansijskih usluga - Greensill Capital.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    17. januar 2022 | 11:21

    БАШ због вируса, хехе...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>