• 0

U ovom gradu je najveća kovid laboratorija u Evropi: Ima 1.700 radnika i dalje širi kapacitete

Nedavno su otvorena dva nova paviljona

  • 0
beč - kovid laboratorija

Foto: JC Gellidon

Najveća kovid-19 laboratorija u Evropi Lifebrain nalazi se u Beču, a sada je značajno proširila svoje kapacitete za analiziranje PCR testova.

Nedavno su otvorena dva nova paviljona, tako da laboratorija sada može da analizira 800.000 PCR testova dnevno.

Kapaciteti laboratorije pokrivaju i "testove grgutanjem", koji se sprovode u bečkim osnovnim školama, PCR testove u Salcburgu, testiranje u mnogobrojnim apotekama u Donjoj Austriji i "testove grgutanjem"

u preduzećima.

Početkom 2020. godine Beč se odlučio za ofanzivnu strategiju PCR testiranja. Na taj način identifikuju pozitivne slučajeve u ranoj fazi infekcije, pre nego što se formiraju veći klasteri i obezbeđuju precizno i široko praćenje virusa, naveo je Peter Haker, član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Početkom decembra su počeli radovi na dva nova paviljona. Jedan paviljon je opremljen sa 55 aparata za automatsko pipetiranje i 84 uređaja za analiziranje PCR testova, dok je drugi paviljon predviđen za pripremu uzoraka.

beč - kovid laboratorija

Foto: Testalize me

U prethodna dva meseca je zaposleno i obučeno više od 500 novih radnika, a otvoreno je još 250 radnih mesta koje treba popuniti u naredne dve nedelje. Lifebrain trenutno zapošljava 1.700 ljudi.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>