• 0

Gigant povlači odluku: Ipak će prihvatati Visa kreditnu karticu?

Problem je nastao zbog prevelikih naknada, i tome su mediji pisali u novembru prošle godine

  • 0
Amazon, kompanija

Foto: Shutterstock

Negde u novembru prošle godine mediji su izveštavali da najveći svetski e-trgovac, Amazon, planira da stavi veto na Visa kreditnu karticu izdatu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tačnije, pisalo se da će od ove godine prestati da prihvata kupovine izvršene tim kreditnim karticama od 19. januara, jer kako je tada naveo portparol Amazona - "troškovi prihvatanja plaćanja karticama i dalje predstavljaju prepreku za preduzeća koja nastoje da obezbede najbolje cene za kupce".

Dakle, problem je nastao zbog prevelikih naknada, koje Visa naplaćuje za obradu transakcija kreditnim karticama.

Danas je već 17. januar te bi za dva dana, po prvobitnom planu na snagu trebala da stupi zabrana, međutim, izgleda da je Amazon odustao od planova.

Prema današnjem saopštenju, izveštava CNBC, kompanija je navela kako se promena "neće desiti".

Kompanije su se, inače, u prošlosti slagale, a Amazon je najavio planove da uvede naplatu od 0,5% na Visa kreditne kartice u Australiji i Singapuru prošle godine. Još nije jasno zašto je Amazon preokrenuo svoj plan da odbaci Visa kreditne kartice u Velikoj Britaniji, niti da li je odluka konačna ili privremena.

- Amazon kupci mogu da nastave da koriste Visa kartice na Amazon.co.uk nakon 19. januara, dok mi blisko sarađujemo na postizanju sporazuma - dodao je portparol Vise za CNBC, takođe putem mejla.

Video: Kako funkcioniše e-fiskalizacija u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>