• 1

Stojčić: Nema gradnje u otvorenim blokovima. Prvi put u istoriji utvrđujemo "urbanističku zaštitu"

Prvi put u istoriji Beograda utvrđuje se i termin koji je definisan kao urbanistička zaštita

  • 1
marko stojčić

Foto: Beoinfo

"Grad Beograd veoma čvrsto stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu", saopšteno je iz kabineta Glavnog urbaniste.

- Želim da obavestim građane Beograda, a u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama i pozivom na svojevrsne proteste na teritoriji opštine Novi Beograd, da Grad Beograd upravo završava rad na izradi Izmena i dopuna Plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim iteresom i kvalitetom života u Beogradu - rekao je Marko Stojčić.

Dodaje da je, u tom smislu, poziv na proteste kojim se navodi da će Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu apsolutno lažan, iz prostog razloga što upravo ovaj Plan stavlja van snage mogućnost izrade Plana detaljne regulacije kojim bi se eventualno omogućila nova izgradnja.

Prvi put u istoriji Beograda utvrđuje se i termin koji je definisan kao urbanistička zaštita.

- Ta urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji. To nas dovodi do razmišljanja kojim se može zaključiti da su ovakvi navodi, odnosno lažno uzbunjivanje građana upravo možda i usmereni ka nekim zahtevima investitora gde bi im eventualno te lažne informacije pomogle da ostvare svoje ciljeve koji upravo i jesu gradnja u otvorenim novobeogradskim blokovima - rekao je Stojčić i dodao:

"Ono što svi treba da znaju je da Grad Beograd neće dozvoliti tako nešto".

Video: Marko Stojčić: Kako će Beograd da izgleda u 2022, koji će biti najvažniji projekti?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istok

    18. januar 2022 | 18:27

    Sta covek prica, u sezdesetim blokovima za par godina vise nije ostala nijedna livada niti park, svuda je umesto toga nikla zgrada kuma ili stranackog druga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>