• 1

Kažu da je ovo najljući sendvič na tržištu: Nastao je zbog žalbi kupaca, dobijate i gratis šejk

Kompanija je očigledno rešena da "porazi" rivale ovim potezom

  • 1
Arby's burger

Foto: Shutterstock

Možda većini ljudi s Balkana nije poznato, ali Arby's je veoma popularan u SAD, štaviše, magazin Food & Wine ga je 2017. proglasio "drugim najvećim restoranskim lancem sendviča u Americi".

Brend je stvoren u državi Ohajo, 1964. godine, a danas broji više od 3.300 objekata.

Bez obzira na konkretnu ponudu, tj. na proizvod koji je "zvezda" nekog biznisa brze hrane - svi oni su jedan drugom konkurencija. Pritom, nije lako probiti se u zemlji koja je "izmislila" pojam brze hrane i iznedrila čuveni Mekdonalds ili KFC.

U osnovi, svaki lanac brze hrane ima začinjeni (ljuti) sendvič na popustu, ali Arbijeva verzija je toliko "vruća" - da vam, kako opisuje CNN, treba sredstvo za gašenje požara.

Od 10. januara do 6. februara, Arby's prodaje ono što smatra "najzačinjenijim sendvičom na tržištu", pod nazivom novi Diablo Dare. Sendvič košta 5,99 dolara, a uz njega dobijate i besplatan šejk od vanile.

Kako se dalje navodi, sendvič ima pet izvora začina, uključujući sloj Ghost Pepper Jack sira, ljute začine, halapenjo papričicu, umak za roštilj (BBQ sos) - a sve je to preklopljeno začinjenim lepinjama.

Kupci mogu da izaberu hrskavu pileću pljeskavicu ili dimljena prsa.

"Ovo nije sendvič za one sa slabim srcem", rekao je Patrik Šving, direktor marketinga kompanije Arby's, u saopštenju i dodao:

"Svi u industriji restorana brze hrane kažu da imaju začinjenu opciju, ali naše istraživanje nam govori da su potrošači razočarani tim tvrdnjama, odnosno da nije dovoljno ljuto".

Ovo su neke od popularnih varijanti ostalih lanaca: Jalapeño Popper sendvič (Wendy's), ljuti pileći sendvič (Burger King), Spicy Chicken sendvič (Mekdonalds).

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. januar 2022 | 20:34

    Najbolji je prazan sendvic,ka sto je Jare porucio u restoranu u kamiondzijama ,kad ga je pitala konobarica kako prazan sendvic ,on kaze dva hleba a izmedju nista

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>