• 1
 ≫ 

Promenili posao, sada im je plata 20% veća: Stručnjaci koji su pobednici krize

 ≫ 

Samo u septembru 2021. je objavljeno 2.818 novih radnih mesta, što taj mesec čini najprometnijim u poslednjih sedam, osam godina

  • 1
london

Foto: Freepik

Promena posla se pokazala unosnom za radnike iz finansijskog sektora u londonskom Sitiju (finansijski distrikt), koji su sebi tom promenom obezbedili povećanje plate, u proseku za petinu, u četvrtom kvartalu prošle godine.

Skok od 19% bio je sličan povećanju plata, zabeleženom tokom 2021. godine, konstatuje firma "Morgan McKinley", na osnovu svog ispitivanja Winter London Employment Monitor.

Ukupan broj radnih mesta u finansijskim uslugama, dostupnih u Londonu za 2021, porastao je na 32.331, u skladu sa 2019. i otprilike za duplo više od 2020. godine, prenosi Blumberg.

Taj podatak je, inače, zanimljiv i zato što se naširoko pričalo o tome da London gubi svoju finansijsku moć zbog Bregzita, te su mu "za petama" Amsterdam i Pariz.

Ukupno gledano, oko pola miliona ljudi radi u londonskom Sitiju, centru prestoničke industrije finansijskih usluga, prema zvaničnim podacima.

- U širem smislu, broj radnih mesta nastavio je da odražava ohrabrujući oporavak od uticaja Bregzita, šeme odsustva (prinudni odmor), pandemije i zatvaranja - rekao je generalni direktor kompanije.

Blumberg je i jesenas izveštavao kako je ublažavanje karantina u Velikoj Britaniji, u oktobru 2021, pozitivno uticalo na tržište finansija u Londonu, pri čemu su oglasi za posao bili više nego udvostručeni u odnosu na 2020.

Tačnije, bilo je 8.343 novih oglasa za pozicije u finansijskim uslugama između jula i septembra. Samo u septembru 2021. je objavljeno 2.818 novih radnih mesta, što taj mesec čini najprometnijim, najmanje od januara 2014. godine.

Video: Čuveni dr Branislav Milovanović nam otkriva sve o hroničnom umoru: Kako se prepoznaje i leči

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    21. januar 2022 | 15:41

    " radnih mesta u finansijskim uslugama" - Е ТО је знак пропадања, од њих је кренуло (на вол стриту), са њима ће се и завршити.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>