• 4

Auto-put do Pakovraće gotov za desetak dana

Na auto-putu "Miloš Veliki" danas će do 14 sati biti obustavljen saobraćaj od Takova do Preljine

  • 4

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak obišao je radove na izgradnji auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraće i nakon sastanka sa kineskim izvođačem radova izjavio da će ta deonica biti završen u narednih desetak dana.

Podsetimo, kako je Telegraf Biznis prvi objavio, krak koji treba konačno da reši gužve oko Čačka je gotov, međutim, njegovo otvaranje odložilo se za februar.

Drobnjak je rekao da je sve spremno da se taj deo autoputa u dužini od 11,5 kilometara otvori za desetak dana.

"Za desetak dana će biti pušten saobraćaj, čak i pre. Ima još dosta posla, ali ćemo stići to da završimo. Danas je Bogojavljenje, 19. januara i za deset dana završavamo" rekao je Drobnjak.

Dodao je da su Putevi Srbije dosta toga uradili u prethodnoj godini.

"U 2021. godini uradili smo 547 kilometara loaklnih puteva i 682 kilometra državnih puteva. Više od 1.200 kilometara", naveo je Drobnjak.

Na autoput "Miloš Veliki" danas će do 14 sati biti obustavljen saobraćaj od Takova do Preljine u smerku ka Beogradu, zbog radova na uklanjanju privremenih naplatnih rampi.

"Danas vršimo struganje habajućeg sloja na ulaznom kraku od naplatne rampe u Preljini u smeru ka Beogradu. Vršimo izradu asfalta habajućeg sloja, obeležavamo horizontalnu signalizaciju i postavljamo sigurnosne ograde na ulaznom kraku uz sam auto-put", rekao je rukovodilac radova Dejan Gordić.

Uklonjena je privremena naplatna stanica koja je bila postavljena radi rasterećena stalne naplatne stanice u Preljini, dodao je Gordić.

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    19. januar 2022 | 13:27

    Ako me pamćenje dobro služi, rekli ste da će to biti završeno u decembru.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>