• 0

Marija Handmade: Priroda, ruke i tekstil

Nakon višegodišnjeg bivstvovanja i delanja u komercijalnoj industriji tekstila, Marija Ivanković Jurišić odlučila za potez koji se čini kao ideal svakog poslovnog pojedinca – da bude sam svoj gazda

  • 0
Marija Handmade- Marija Jurišić Ivanković

Foto: Milica Macanović

Ostala je u istoj industriji, ali s potpuno razičitim konceptom - s idejom, znanjem i energijom potrebnim da se napravi nešto drugačije, a opet dovoljno korisno da radi.

Tako je nastala Umetnička radionica "Marija Handmade". "To je radionica za tkanje, gde se bavimo ručnom izradom tekstila", počinje.

Naravno, nije ni prva ni jedina kojoj je nešto slično palo na pamet, ali šta je ono zbog čega je uspela? Bukvlano uspela, jer u njen maloprodajni objekat u Čumićevom sokačetu dolaze dame koje znaju da odaberu prave stvari bez obzira na to šta drugi o tome misle – dame sa stilom.

- Htela sam da zaokružimo jedan proces proizvodnje tekstila. Dakle, da pravimo tkanine, na razbojima, ručno rađene, od prirodnih materijala i da zatim od njih dizajniramo autorske odevne predmete za žene - pojašnjava.

Brend je najpre bio fokusiran na izradu aksesoara, a danas su tu haljine, odela za žene. Biće, kako kaže, u budućnosti, i komada za snažniji pol.

- Naša inovacija je i u tome što veliki broj odevnih komada nastaje od ranije korišćenog prediva. Ništa se ne baca i sve ono što nam preostaje, ili od nekih neprodatih komada ili od materijala koje nismo iskoristili, upotrebimo u narednim kolekcijama. Na taj način, nemamo otpad - zaključuje činjenicom o održivom poslovanju.

Nenad Popovic

Foto: Marko Đoković

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>