• 0

Nisu zadovoljni ako mesečno ne zarade 9.400 evra: "Troškovi se stalno gomilaju"

Istraživanje, sprovedeno na više od 2.000 ljudi, pokazalo je da Amerikanci imaju "slabiji osećaj finansijskog samopouzdanja"

  • 0
posao, laptop

Foto: Freepik

U Americi, osećati se "finansijski zdravo", znači imati šestocifrenu platu (od 100.000 do 999.999 dolara), ali bliže donjoj granici, prema istraživanju "Personal Capital and Harris Poll"-a.

Prosečan iznos za koji su odrasli Amerikanci rekli da bi trebalo da zarade da bi se osećali u dobrom finansijskom stanju je 128.000 dolara (oko 112.627 evra), pokazalo je istraživanje. To je, ipak, daleko od srednjeg prihoda američkog domaćinstva u 2020. od 67.521 dolara, prema američkom Birou za popis stanovništva.

Dakle, budući da se u SAD zarade tumače na godišnjem nivou, to znači da bi prosečni Amerikanac bio zadovoljan platom tek kada bi zarađivao blizu 9.400 evra mesečno ili oko 10.600 dolara.

Istraživanje, sprovedeno na više od 2.000 ljudi, pokazalo je da Amerikanci imaju "slabiji osećaj finansijskog samopouzdanja". U poslednjem tromesečju 2021. godine, 34% ispitanika je reklo da se oseća "finansijski zdravo", u poređenju sa 48% sa početka iste godine.

Programi pomoći, pokrenuti u vezi sa pandemijom, koji su ugašeni prošle godine - verovatno su se odrazili na osećaj komfora, ali i više cene takođe igraju značajnu ulogu u svemu. Podsećamo vas i na podatak da je u SAD, trenutno, 10 miliona dece u riziku da se nađe ispod granice siromaštva, zbog isteklih naknada.

Rastuća inflacija izjeda neke od prijavljenih dobitaka zarada od 2021. godine, a Amerikanci takođe kažu da su glavne prepreke finansijskom zdravlju nedovoljne plate i stalno povećavanje troškova", navodi se u istraživanju, a prenosi Blumerg.

Od anketiranih, 30% ispitanika je saglasno da se "troškovi stalno gomilaju", što je skok u odnosu na 23% njih koji su to rekli u prvom kvartalu 2021. godine.

Skoro polovina ispitanih kaže da je "nemoguće upravljati" njihov dugom, a 37% je reklo da bi ih iznenadni trošak, makar i od 100 dolara, zabrinuo.

Video: Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>