• 0

Kriza u industriji brze hrane: Lanac izbacio "anti-seleb obrok", jer hoće da promoviše svoje radnike

Partnerstvo sa poznatim ličnostima bilo je benefit za brendove u poslednje dve godine, a prvi primer za to je Mekdonalds

  • 0
hamburger

Foto: Unsplash

Kompanija A&W lansira "anti-seleb obrok" (eng. anti-celeb meal) kampanju zapošljavanja, kao odgovor na nedavna partnerstva slavnih ličnosti sa lancima kao što su Mekdonalds, Tim Hortons i Popeyes.

Ovaj lanac brze hrane, poznat po hamburgerima, kaže da kampanja, koja radnike A&W stavlja "rame uz rame" sa promotivnim slikama poznatih ličnosti koje stoje iza konkurenata - zapravo baca jače svetlo tamo gde je to zaista potrebno, usred krize nedostatka radne snage u industriji.

To su, navode, ljudi koji održavaju A&W biznis, sa četiri stvarna zaposlena iz objekata u centralnom Kentakiju. Zapošljavanje radnika jedan je od glavnih problema sa kojima se lanac suočava, navodi se u saopštenju.

Partnerstvo sa poznatim ličnostima bilo je benefit za brendove u poslednje dve godine, podseća Biznis Insajder. Mek je sarađivao sa Trevisom Skotom, a obrok stvoren "u njegovu čast" bio je dostupan mesec dana, u jesen 2020. To je samo jedan od primera.

Aktuelna kampanja zapošljavanja poznatog lanca, i zadržavanja osoblja, dolazi u vreme krize u industriji brze hrane, zbog hroničnog nedostatka osoblja i problema u lancima snabdevanja.

U anketi Nacionalnog udruženja restorana, od svih anketiranih vlasnika 78% je reklo da nema dovoljno radnika za obavljanje poslova, što je dovelo do zatvaranja mnogih zona ili prostorija za sedenje, kako bi se smanjio broj mušterija za opsluživanje.

Skoro polovina je izjavila da je dobrovoljno smanjila kapacitete restorana. Prema istraživanju, 61% restorana brze hrane i 81% restorana sa kompletnom uslugom - kaže da su u avgustu odlučili da zatvore delove prostorija, jer nisu imali radnike koji bi opsluživali te zone.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>