• 0
 ≫ 

"Stižu mi čestitke sa svih gradilišta. Zlatne ruke naših neimara ostavile su zalog SSSR-u"

 ≫ 

"U Kremlju smo, premijeru i celoj vladi, predstavljeni kao vrlo uspešni preduzetnici i začetnici koncepta privatnog biznisa", naveo je vlasnik BK Grupe

  • 0
Bogoljub Karić

Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Vlasnik BK Grupe, Bogoljub Karić, obratio se nedavno svojim pratiocima na Fejsbuku, rekavši da mu je stiglo dosta čestitki sa gradilišta, nakon rođendana, budući da kompanija uspešno posluje punih pet decenija.

Kako je naveo, kao pioniri kapitalizma u Jugoslaviji, dobili su punu podršku vlade Sovjetskog Saveza za osnivanje prve privatne kompanije na teritoriji SSSR-a. Ostalo je istorija.

"Dragi moji, nakon rođendana stižu mi čestitke sa svih gradilišta, od onih sa kojima radimo već pet punih decenija, kao prva eksperimentalna privatna kompanija, ne samo u Jugoslaviji, već i u Sovjetskom savezu. Nakon prve posete Gorbačova Jugoslaviji 1987. godine, i nakon što smo imali prilike da mu predstavimo uspešno poslovanje naše porodične kompanije u Peći, imali smo privilegiju da nas pozove u Kremlj gde smo se upoznali sa premijerom Sovjetskog Saveza, u to vreme Nikolajem Riškovim", napisao je Karić svom FB profilu.

"U Kremlju smo, premijeru i celoj vladi, predstavljeni kao vrlo uspešni preduzetnici i začetnici koncepta privatnog biznisa. Kao pioniri kapitalizma u Jugoslaviji, dobili smo punu podršku njihove Vlade da osnujemo prvu privatnu kompaniju na teritoriji SSSR-a. Kao rodonačelnici porodičnog poslovanja, imali smo ogromnu podršku u svim državama Sovjetskog Saveza. I posle pola veka, od kada Sovjetskog saveza i Jugoslavije više nema, ostali su spomenici naše građevine koje su gradili naši neimari, i koji se ogledaju u kompanijama koje i danas uspešno posluju po utvrđenim standardima čiji smo put trasirali na velikim građevinskim objektima širom sveta", dodao je vlasnik BK Grupe u nastavku.

Kako dalje kaže:

"To su bolnice, hoteli, stambeni kompleksi, fudbalski stadioni, banke, škole, centralni trezor Ruske Federacije - gde se čuva najveći deo bogastva velike Rusije i brojni drugi, i te kako kompleksni i izazovni građevinski projekti koje smo uspeli da realizujemo. Imali smo veliku sreću da na tim projektima budu uključeni naši ljudi, u to vreme izuzetni specijalisti i svetski priznati stručnjaci u oblasti građevine. Od Slovenije, preko Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije. To su sve bile zlatne ruke naših neimara koji su doprineli da porodica Karić ostavi jednu vrstu zaloga budućim generacijama na teritoriji bivših Ruskih republika. I danas kompanije uspešno rade i posluju ne samo u Rusiji i Srbiji, već i u celom svetu, na svim kontitentima gde je prisutna naša porodica danas. Trudili smo se da iza nas ostanu trajne vrednosti i dela, na dobrobit ljudi i generacija koje dolaze. To je delo koje će nadživeti sve nas, za to je vredelo postojati".

Video: Braća Karić nagrade 2

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>