• 0

"Super aplikacije" su budućnost biznisa: Evo čemu služe i kako brzo doći do premijum kafe

Partnerstvo Starbaksa i Meituana dolazi u trenutku kada se američka kompanija suočava sa sve većom konkurencijom domaćih kompanija na svom najvećem tržištu van SAD

  • 0
kapućino, kafa

Foto: Freepik

Starbaks je proširio svoje onlajn i usluge isporuke u Kini, kroz partnerstvo sa Meituanom, platformom za hranu, zabavu, putovanju, sa sedištem u Pekingu.

Američki gigant u oblasti kafe je rekao da će kupci koji naručuju preko Meituan aplikacije u Kini imati više opcija za kastomizaciju. Članovi njegove šeme nagrađivanja kupaca, pod nazivom Starbucks Revards, dobiće iste pogodnosti koristeći Meituan aplikaciju.

Starbaks je takođe rekao da je to "debi za isporuku" u Kini, kada je reč o Starbucks Reserve asortimanu kafe koja se promoviše kao premijum proizvod. Dve kompanije su se takođe udružile na više oflajn iskustava. Preko kineske aplikacije, korisnici mogu rezervisati prostore u odabranim prodavnicama u Kini za privatne događaje ili se prijaviti za bilo koje aktivnosti koje organizuje lokalni objekat.

Starbaks je rekao da 60 prodavnica u Pekingu, Šangaju, Šenženu i Čengduu sada nudi ovu uslugu, sa planovima za dalje proširenje, izveštava CNBC.

Kupci mogu rezervisati i radionice degustacije kafe. Američki div je takođe pokrenuo funkciju na Meituanu gde će do kraja godine svaka od - više od 5.000 prodavnica u Kini - imati jedinstvenu stranicu u aplikaciji za isporuku hrane.

Korisnici će moći da naruče kafu, kao i da pregledaju lokalne događaje i aktivnosti. Meituan je najveća kineska platforma za isporuku hrane sa više od 660 miliona korisnika koji obavljaju transakcije, što Starbaksu svakako nudi potencijalno veću klijentelu.

U ovoj azijskoj zemlji, korisnici pametnih telefona radije koriste takozvane "super aplikacije" koje nude nekoliko usluga u jednoj. Meituan je jedna od njih. Partnerstvo Starbaksa i Meituana dolazi u trenutku kada se američka kompanija suočava sa sve većom konkurencijom domaćih kompanija na svom najvećem tržištu van SAD.

Video: Da li je ovo budućnost vinogradarstva: Guske i magarci eliminišu korov umesto herbicida

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>