• 8

Linglong kupio skoro 3 hekatra na obodu Ečke za stambeni kompleks

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka

  • 8
Zrenjanin, Vojvodina

Zrenjanin / Foto: Shutterstock

Grad Zrenjanin potpisao je sa kompanijom Linglong ugovor o prodaji građevinske parcele od 2,8 hektara zemljišta na obodu Ečke, u vrednosti od 14 miliona dinara, na kojoj će se graditi stambeni kompleks.

Značajan doprinos izgradnji stanova i to kroz izgradnju pet stambenih objekata sa oko 300 stanova daće i kompanija Linglong, čiji su predstavnici u Gradskoj kući potpisali ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, objavile su gradske vlasti Zrenjanina.

Kako je navedeno, reč je o prodaji najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta od 2,8 hektara na ulazu u naseljeno mesto Ečka, za koju je Linglong platio 14 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina je prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju građevinskog zemljišta rekao da će objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biti namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Ovakva investicija će dovesti i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin - Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone "Jugoistok" odnosno pogona Linglonga.

Ečka će uz ovako planiranu izgradnju uskoro postati deo grada Zrenjanina.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    24. januar 2022 | 16:28

    Malo po malo,i ode Srbija Kinezima...

  • Djux

    25. januar 2022 | 07:32

    Zrenjanin…zaboravljeni grad! Sve je stalo. Naučnici se lomili da “duboko zamrznu” Disneya(Diznija), pa ovaj grad im je dao formulu, a pitam se da li ima snage da se “otkravi” pre nego ga Linglong gumificira??? :(

  • Žedni Zrenjaninac

    26. januar 2022 | 18:19

    Lepo reče, neki dan, gradonačelnik da će se u Zrenjaninu zaposliti više od 10.000 radnika. Nije samo rekao kojih i čijih. Kinezi besplatno dobijaju vodovod, zemljište za fabriketinu koja će nam uništiti oranice i vazduh. Kinezi zbog novih ranih mesta i grade 300 stanova, ali za 2.000 svojih zemljaka. Toliko će biti i Vijetnamaca koji će biti smešteni u okolnim magacinima i barakama. Tako je to kad se oglasi ekonomski tigar.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>