• 1

Još jedan udarac za popularni kućni bicikl: Dva infarkta na filmu ih skupo koštala

Kreatori serije "Billions" su za Njujork Tajms rekli da je scena snimljena prošlog proleća i da je "tajming sa sličnom scenom HBO produkcije - slučajnost"

  • 1
Peloton kućni bajs Foto: Shutterstock

Firma "Peloton Interactive Inc.", čija su akcije bile poražene tokom prošle godine, suočava se sa još jednom potencijalnom PR katastrofom.

Naime, počelo je nakon scene u novoj HBO seriji And Just Like That, koja je nastavak Seks i grada, a gde u 1. epizodu u poslednjoj sceni glavni muški junak vozi Peloton kućni bicikl, a onda doživljava infarkt.

Proizvođač vrhunske opreme za vežbanje je, kako se pisalo u decembru 2021, očigledno bio jednako iznenađen time što se njihov proizvod našao u popularnoj seriji - jednako kao i publika.

Nakon šokantnog kraja prve epizode, poznavaoci PR-a nisu mogli a da se ne zapitaju: da li kompanije obično "tumaraju u mraku", ne znajući kako će se njihovi proizvodi koristiti u filmu ili TV emisiji?

Kako izgleda tipičan ugovor o plasmanu proizvoda? A ako je kompanija posebno uznemirena načinom na koji je njen proizvod predstavljen, da li ima ikakve pravne mogućnosti, može li da tuži? To su pitanja koja su bila otvarana.

Onda je usledio još jedan skandal: glavni lik u američkoj drami "Billions", koja se prikazuje od 2016, prikazan je kako dobija srčani udar dok vozi upravo Peloton bicikl.

Inače, zbog scene u nastavku Seks i grada, kompanija je pala na na najniži nivo u više od godinu dana.  Kreatori serije "Billions" su za Njujork Tajms rekli da je scena snimljena prošlog proleća i da je "tajming sa sličnom scenom HBO produkcije - slučajnost".

Peloton je nedavno tvitovao kako nije saglasan sa tim da se brend ili proizvod brenda koriste u seriji TV mreže Showtime, dodajući da "kardio-vaskularne vežbe pomažu ljudima da vode duge, srećne živote".

Akcije Pelotona su potonule 24% u četvrtak, nakon izveštaja da će kompanija pauzirati proizvodnju i otpustiti izvestan broj zaposlenih. Onda su se deonice oporavile za 12% u petak, nakon što je izvršni direktor Pelotona, Džon Foli, nepokolebljivo demantovao te izveštaje.

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    25. januar 2022 | 10:51

    A sta je tu cudno. Normalno bi bilo,da pre kretanja na vezbanje, čovek potrazi lekarski savet i pregled.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>