• 0
 ≫ 

Sve čvršća saradnja između srpskih i slovenačkih firmi: Veliki skup početkom februara

 ≫ 

Podaci pokazuju da više od 4.000 firmi učestvuje u ekonomskoj saradnji između Srbije i Slovenije

  • 0
posao, kancelarija

Foto: Freepik

Privredna komora Srbije u saradnji sa slovenačkim Institutom za strateška rešenja 2. februara organizuje poslovni forum "Integracija zapadnog Balkana u ekonomski prostor EU", koji će okupiti najveće kompanije iz Srbije i Slovenije, najavila je PKS.

Cilj skupa, kako se navodi na sajtu PKS, jeste da se rasvetle ključna pitanja i inicijative ekonomske saradnje u regionu, sa posebnim akcentom na privrednu saradnji između Srbije i Slovenije.

- Podaci pokazuju da više od 4.000 firmi učestvuje u ekonomskoj saradnji između Srbije i Slovenije. Za poslednjih 10 godina ta saradnja se udvostručila kada se gleda ukupna vrednost koju stvara, a u poslednje tri godine je dostigla skoro milijardu i po evra - rekao je direktor Kancelarije PKS u Sloveniji, Nikola Papak.

On je naveo da su srpske kompanije u poslednjih nekoliko godina investirale u Sloveniju više od pola milijarde evra, dok su s druge strane, slovenačke firme za poslednjih 10 godina u našu zemlju uložile više od milijardu evra.

Istakao je da, prema podacima slovenačkih institucija, sa partnerima iz Slovenije danas trguje više od 4.000 kompanija iz Srbije, a u Sloveniji je registrovano oko 2.000 firmi u vlasništvu srpskih kompanija i državljana, više od 500 srpskih kompanija trenutno ima ozbiljne poslovne operacije na slovenačkom tržištu.

Video: Prihodi Uprave carine su u 2021. bili veći za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>