• 0

Mali najavio projekat Iskra: "Platni razredi su samo deo šire reforme javne uprave"

Prema njegovim rečima, uloženo je mnogo u digitalizaciju i modernizaciju javne uprave, a platni razredi samo su deo toga

  • 0
posao, laptop

Foto: Freepik

Ministar finansija, Siniša Mali, istakao je da je uvođenje platnih razreda samo deo šire reforme, a da je za jaku i efikasnu javnu upravu potrebno imati i zadovoljne zaposlene.

- Svaki građanin može da vidi rezultate reforme javne uprave. Trenutno se svi mladi preko E-uprave prijavljuju za 100 evra pomoći, a tako se podnose i poreske prijave - kazao je Mali sinoć, tokom gostovanja na RTS-u.

Prema njegovim rečima, uloženo je mnogo u digitalizaciju i modernizaciju javne uprave, a platni razredi samo su deo toga.

- Modernizovali smo našu javnu upravu, mnogo uložili u digitalizaciju, u unapređenje njegovog rada, i ti rezultati se danas vide. Ne može se uporediti ovo danas sa onim što je bilo pre nekoliko godina, a platni razredi su samo deo te uspešno sprovedene reforme - naglasio je Mali i dodao:

"Trenutno se sprovodi veliki projekat po imenu Iskra. Pravimo bazu sa tačnim brojem ljudi i njihovim primanjima, onda je mnogo lakše da se sprovede reforma".

Ministar je govorio i o subevncijama za domaća i strana preduzeća, a naglasio je da je Srbija uspela u teškim okolnostima da održi finansijsku stabilnost I da je lider u ovom delu Evrope.

- Subvencije su iste i za domaća i za strana pravna lica, za mene su to sve domaća pravna lica - rekao je Mali i naglasio da je "zemlja održala finansijsku stabilnost i da je javni dug 51,4 odsto BDP-a i to nakon 8,7 milijardi evra pomoći koje je vlada dala da bi se umanjile posledice kovida".

- Sa tom politikom ćemo nastaviti i dalje. U srcu te reforme nam je i reforma javne uprave. Ne bismo mogli sve to da sprovedemo da javni sektor to nije podržavao - kazao je ministar, koji se dotakao i teme javnih preduzeća, rekavši da je njihova reforma pokrenuta 2014. i da trenutno ne postoji nijedno koje predstavlja bilo kakav fiskalni rizik po budžet Republike Srbije.

Video: Još 10 dana prijave za subvencije za eFiskalizaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>