• 0

"Poješću Happy Meal na televiziji, ako Mek prihvati dodžkoin": Mask opet izaziva na Tviteru

Nedavno je suosnivač dodžkoina, Bili Markus, napisao kako bi išao češće u Mekove objekte da ta kompanija prihvata dodžkoin

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Mek donalds, hepi mil, happy meal Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Osnivač Tesle, Ilon Mask, poznat je po tome što obožava društvenu mrežu Tviter, gde neretko "provocira" druge svojim komentarima.

I ovoga puta mu je to pošlo za rukom.

Naime, Mask je praktično "izazvao" čuveni restoran brze hrane, Mekdonalds, svojim tvitom od 25. januara. "Poješću Happy Meal na televiziji, ako Mekdonalds prihvati dodžkoin", napisao je Amerikanac.

Pod rečju "prihvati", Mask misli na to da poznati lanac prizna šaljivu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja. Inače, ovaj tvit nije došao iz čista mira.

Nedavno je suosnivač dodžkoina, Bili Markus, napisao kako bi išao češće u Mekove objekte da ta kompanija prihvata dodžkoin. Odgovorili su mu da im je "drago što je Markus podelio svoje mišljenje i da su uvek otvoreni za unapređivanje načina plaćanja".

Da li je Mask ovoga puta samo želeo da se našali, verovatno niko ne zna osim njega. Pre nekih desetak dana, objavljeno je da neki Teslini proizvodi mogu da se plate upravo digitalnom valutom dožkoin.

Milijarder je, osim toga, u decembru tvitovao da će Tesla na probnoj bazi prihvatatiplaćanje robe dožkoinom.

Inače, početak 2022. nije bio najsrećniji za Teslu, budući da je kompanija izgubila oko 30 milijardi dolara u akcijama, nakon što su deonice pale 12%. Ali, naredni meseci bi, ako je verovati analitičarima, mogli biti najunosniji za Maska ikada, preneo je CNN.

Tesla će ove godine zabeležiti snažne finansijske rezultate, koji će Masku doneti milijarde dolara u nagradama, zbog rasta akcija. Podsećamo, Amerikanac ne prima osnovnu platu ili gotovinski bonus od Tesle. Umesto toga, on dobija opcije za akcije na osnovu toga što kompanija postiže određene finansijske i tržišne ciljeve.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>