• 0

Ukidaju menadžerske pozicije: 1.500 radnika ostaje bez posla, Unilever ima novu strategiju

Izvršni direktor Alan Džoup rekao je da će "remont" omogućiti Unileveru da "bolje reaguje na trendove potrošača i kanala"

  • 0
supa, knedle, supa s knedlama

Foot: Shutterstock

Globalna kompanija iz domena robe široke potrošnje, Unilever, otpušta 1.500 menadžerskih poslova širom sveta, pošto se nalazi pod intenzivnim pritiskom akcionara da podstakne rast.

Ovaj poduhvat predstavlja smanjenje od 15% u broju viših menadžera i 5% mlađih menadžera, naveo je Unilever u saopštenju u utorak. Radnici u fabrikama neće biti ugroženi.

Unilever, koji poseduje brendove kao što su Knorr, Vaseline, Cif, Domestos, Dove, Rexona i drugi, kaže da prelaze na "jednostavniju" strukturu, podeljenu na pet poslovnih jedinica: lepota i blagostanje, lična nega, nega kod kuće, ishrana i sladoled. Svaka od njih ima svog predsednika.

Izvršni direktor Alan Džoup rekao je da će "remont" omogućiti Unileveru da "bolje reaguje na trendove potrošača i kanala", sa, kako je naveo, "kristalno jasnom odgovornošću za isporuku".

- Rast ostaje naš glavni prioritet i ove promene će podržati potragu za tim - dodao je.

Akcionari su, piše CNN, pojačali pritisak na Unilever nakon što su njegove akcije prošle godine potonule za 10%. Pad je usledio i prošle nedelje, kompanija otkrila da je dala tri neuspele ponude za preuzimanje "GlaxoSmithKline" biznisa.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>