• 0

Prihvaćen predlog za smanjenje akciza na evro-dizel: Da li može minimalac da se diže dva puta godišnje

Razgovarano i o minimalnoj ceni rada

  • 0
Sednica, SES

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Članovi Socijalno- ekonomskog saveta (SES) nisu na današnjoj sednici dali pozitivno mišljenje o nacrtu Zakona o radnim praksama ali su se, kako je izjavio predsedavajući Saveta Miloš Nenezić dogovorili oko brojnih drugih inicijativa socijalnih partnera.

On je na konferenciji za novinare posle sednice SES-a rekao da je prihvaćena inicijativa Unije poslodavaca Srbije za reformu sistema neporeskih prihoda, te smanjenje akciza na evro-dizel, kao i za reformu obrazovanja.

"Razgovarali smo i o minimalnoj ceni rada u situaciji kada poskupljuju mnogi proizvodi što utiče na standard građana i poslovanje privrede", rekao je on i dodao da će se o tome ove godine često razgovarati ne samo na sednicama SES-a već i drugih socijalnih partnera kao i Vlade Srbije.

Ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Darija Kisić Tepvčević je navela da pozitivno mišljenje na nacrt zakona o radnim praksama nije dato zbog kratkih rokova, pa je odlučeno da se neka predložena rešenje izmene.

Goran Milić iz Saveza samostalnih sindikata Srbije je naveo da je razmatrana inicijativa iz Pirota, koja se odnosi na to da li se minimalna cena rada može utvrđivati dva puta godišnje, a Čedanka Andrić iz UGS Nezavisnost je istakla da je inicijativom ove dve sindikalne centrale o poboljšanju položaja zaposlenih u prosveti, između ostalog predloženo da se radnicima u ovom sektoru da pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Navela je da je ministar prosvete Branko Ružicć kazao da će ovaj predlog izneti na Vladi Srbije.

Video: Mali: Danas isplata treće polovine minimalca

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>