• 2

Najsrećniji poslodavac u Srbiji: Uplatio radnicima "loto", izgrebali milione dinara

Među zaposlenima je prvo zavladala neverica, ali su rado pristali da učestvuju u zamisli svog poslodavca

  • 2
Loto, Bingo, lutrija

Foto: Shutterstock

Horvat Robert (49), preduzetnik iz Bačke Topole, tokom minulih praznika odlučio je da obraduje svoje zaposlene i zajedno sa njima odigra nekoliko igara na sreću. Izdvajajući po 50 evra umesto svakog zaposlenog, za ukupnu sumu od 550 evra kupio je srećke i uplatio "Loto"

- Došao sam na ideju da svoje zaposlene obradujem u novoj godini. Izdvojio sam budžet od 50 evra po zaposlenom i za novac od 550 evra kupio sam Greb Greb srećke i uplatio Loto. Odmah posle Božića, okupili smo se i zajedno grebali srećkice i došao je dobitak - ispričao je poslodavac iz Bačke Topole za medije.

Među zaposlenima je prvo zavladala neverica, ali su rado pristali da učestvuju u zamisli svog poslodavca.

Kada je Horvat proverio svoj dobitak u lokalnoj menjačnici počelo je pravo praznično radovanje. Ipak, nagradu vrednu 3.000.000 dinara, Robert ne želi da sačuva za sebe.

- Od osvojenog novca, polovinu delim zaposlenima. Njih je jedanaestoro. Četvrtina odlazi na kupovinu nove mašine za proizvodnju kojom se bavimo, a četvrtinu uplaćujemo Domu za decu sa posebnim potrebama - izjavio je poslodavac godine iz Bačke Topole.

- Situacija u ugostiteljstvu tokom protekle gotovo dve godine nije bila nimalo laka, ali zajedno se trudimo da je prevaziđemo. Moj jedini uslov je da svako od njih radi kao da radi za sebe, a ne za gazdu. Svi imaju istu platu, dele bakšiš, jer su svi podjednako zaslužni. I niko me za ovih pet godina nije napustio. Bez brige mogu da odem i da sve funkcioniše kao da sam tu. Dobra radna atmosfera je ključ uspeha - kaže ovaj privrednik.

Video: Razbio kasicu prasicu i prošao bolje nego da je dobio 7 na Lotou

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada Kovačević

    27. januar 2022 | 11:27

    Šta reći osim ...BRAVO!Ja bih se odmah zaposlio kod ovakvog čoveka!

  • Neko iz mase...

    30. januar 2022 | 08:15

    Dobili zajedno a on kupuje masine za njega...ostalo ide pola njemu i radnici dobili po burek na kraju...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>