• 0
 ≫ 

Vodeći proizvođač bele tehnike zaostaje 4 nedelje: "Teško ćete nabaviti mašine i frižidere"

 ≫ 

Aktuelni soj korone brzo se proširio širom SAD, ali i sveta, dovodeći i do velikih problema po pitanju broja zaposlenih na radnom mestu

  • 0
Washing machine mašina za pranje veša veš

Foto: Shutterstock

Mašine za pranje veša, frižidere i druge uređaje će verovatno biti teško nabaviti ove godine, jer infekcije izazvane kovidom-19 nastavljaju da podrivaju probleme u lancu snabdevanja.

To je juče konstatovao izvršni direktor Virpula.

Američka multinacionalna kompanija, sa sedištem u Mičigenu, povećala je proizvodnju kako bi zadovoljila veću potražnju, ali je omikron onda počeo da pravi "interne" probleme: izazove po pitanju kadra i zaostalih narudžbina.

- Imali smo nedostatak radne snage, nedostatak komponenti - rekao je Mark Bitzer, a prenosi WSJ. "Sada sa omikronom i svim efektima talasanja, postoji velika verovatnoća da ćemo isto videti i tokom cele 2022. godine", dodao je.

Aktuelni soj korone brzo se proširio širom SAD, ali i sveta, dovodeći do velikih problema po pitanju broja zaposlenih na radnom mestu. Dosta radnika iz fabrike je na bolovanju ili u karantinu.

Virpul je rekao da je iskusio slične poteškoće, a slučajevi u fabrikama prate lokalne obrasce. Kompanija ističe da su potrošači nastavili da naručuju proizvode, ali da ograničenja u lancima snabdevanja otežavaju ispunjavanje zahteva na vreme.

Prihodi za kvartal koji je završen 31. decembra bili su 0,3% veći u poređenju sa godinom ranije i veći za 8% u odnosu na isti period 2019. To je zato što su mnogi tokom perioda karantina uređivale domove.

Virpul, dodaje se, plaća više za ulazne troškove, kao što su sirovine, rad i transport. Cena prodate robe porasla je za 7%. Ti veći troškovi opterećivali su profit kompanije, te je neto prihod u navedenom kvartalu pao 40 odsto, na 298 miliona dolara.

Zarada po akciji opala je na 4,90 dolara, sa 7,80 dolara, u istom kvartalu od pre godinu dana. Kompanija je prijavila prilagođenu zaradu po akciji od 6,14 dolara, što je pad sa 6,67 dolara. Proizvođači su rekli da je kombinacija jake potražnje i proizvodnih problema, povezanih sa pandemijom u celom lancu snabdevanja, rezultirala dugotrajnim ograničenjima. Virpulov zaostatak je sada oko 4 nedelje.

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>