• 23
 ≫ 

Počinje gradnja 133 stana za izbeglice na Novom Beogradu: Ovako izgleda plac

 ≫ 

Gradnja 133 stana za izbeglice u Ulici Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu najavljena za mart

  • 23
Blok 71, blok 72, Mileve Marić Ajnštajn, Novi Beograd, stanovi za bezbednjake

Foto: Telegraf.rs

Početak izgradnje 133 stana za izbeglice u Ulici Dr ivana Ribara očekuje u martu ove godine, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ove stanove grade Grad Beograd i Vlada Srbije, a ugovor o gradnji potpisan je u oktobru pretprošle godine.

– Grad je prošle nedelje izdao građevinsku dozvolu za izgradnju ovih stanova na Novom Beogradu – rekao je Vesić i dodao da je Banka za razvoj Saveta Evrope obezbedila oko 4,57 mil EUR, a Beograd dodatnih 2,91 mil EUR kako bi projekat bio realizovan - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Podsetimo, sredinom maja prošle godine, objavljen je Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave - grad Beorad, celine I-XIX, kojim je predviđena prenamena lokacije u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Bloku 72 i Dr Ivana Ribara u Bloku 71 u površine za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

U blokovima pored gradiće se stanovi i za pripadnike službi bezbednosti. Reč je o lokaciji uz ulice Mileve Marić Ajnštajn u bloku 72

Raspisan je i tender za projektante, a teren se već priprema.

Na našim fotografijama pogledajte kako izgleda plac za stanove:

Ukupna površina kompleksa na kojima je planirana izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je 95.318 m2, a zemljište je u javnoj svojini grada Beograda.

Lokacija na kojoj je planirana izgradnja se sastoji od dva kompleksa: površina kompleksa A koji čini građevinska parcela S10-1 je 28.604 m2 i kompleksa B koji čini građevinska parcela S10-2 je 66.714 m2. Kako se ističe, potrebno je planirati ukupnu BGRP kompleksa na građevinskim parcelama oko 220.000 m2, a visina venca objekata je do 32 m.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    28. januar 2022 | 10:12

    Zašto ne pravite u neko mesto koje izumire nego bas u Beograd a naši mladi tražeći posao dolaze u Beograd i papreno plaćaju kiriju zato se i ne žene i udaju

  • Kiborg

    28. januar 2022 | 11:04

    Strašno ja sam rodjen u Beogradu i morao sam da kupim stan na kredit i da grcam ceo život.A neko dobije za džabe.

  • Zemunac

    28. januar 2022 | 11:00

    Koje bre izbeglice??? Objasnite to!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>