• 0

H&M ostvario profit od 640 miliona dolara, nadmašio očekivanja

U H&M-u planiraju da udvostruče prodaju do 2030

  • 0
HM, H&M

Foto: Shutterstock

Švedski modni trgovac H&M saopštio je da je  u periodu septembar-novembar 2021, odnosno u četvrtom kvartalu kompanijske fiskalne godine, ostvario veći profit od očekivanog zahvaljujući dobrom prijemu novih modnih kolekcija i kontroli troškova.

Profit pre oporezivanja drugog najvećeg modnog maloprodavca na svetu porastao je na 640,1 milion dolara sa 3,67 milijardi kruna (392,1 miliona dolara) u istom periodu 2020. godine.

„Snažan kvartalni profit je uglavnom rezultat dobrog prijema novih kolekcija s većom prodajom po punoj ceni, smanjenih popusta i jače kontrole troškova“, navodi se u saopštenju kompanije.

U H&M-u planiraju da udvostruče prodaju do 2030, da istovremeno prepolove svoj ugljenični otisak, i da ostvare stopu profitabilnost iznad 10 posto tokom tog perioda.

"Kako bi se ostvarila ambiciozna stopa rasta i klimatski ciljevi, biće povećavane investicije. Za 2022. se opredviđa da će kapitalni troškovi iznositi oko 10 milijardi kruna (oko 1,1 milijardi dolara)", dodaje se u saopštenju kompanije.

Video: Influenserka pokazala kako sve možete da kombinujete letnje haljine: Vaš stil će biti na višem nivou

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>