• 0
 ≫ 

Novi izvor novca: Zarađuju bogatstvo iznajmljujući parking mesta ispred svojih kuća

 ≫ 

Podaci koje je kompanija objavila otkrivaju da su tokom prošle godine iznajmljeni prilazi za 26 miliona funti

  • 0
parking, garaža

Foto: Freepik

Iznajmljivanje prilaza pokazalo se unosnim poslom za brojne vlasnike nekretnina širom Ujedinjenog Kraljevstva. Britanska web stranica YourParkingSpace omogućuje vlasnicima kuća da iznajme svoje prilazne puteve i prazne prostore vozačima koji treba negde da parkiraju svoja vozila.

Podaci koje je kompanija objavila otkrivaju da su tokom prošle godine iznajmljeni prilazi za 26 miliona funti, što je veliki skok s 21 milion funti ostvarenih u 2020. godini.

Oni koji žive u Londonu zarađuju najviše preko aplikacije. Vlasnici kuća širom britanske prestonice prošle godine zaradili su čak 11,56 miliona funti, čime je London ispred Mančestera za 1,47 miliona funti.

Ostali gradovi na popisu uključuju Bristol sa 772.526 funti, Liverpool s 588.884 funti, Birmingham s 561.269 funti, Brighton s 561.155 funti, Glasgow s 350.427 funti, Edinburgh s 346.547 funti i Cardiff s 308.712 funti.

"Vlasnici kuća u celoj zemlji ubiru finansijske plodove iznajmljivanja svojih praznih prilaza vozačima koji traže mesto za parkiranje", rekao je i izvršni direktor YourParkingSpacea Harrison Woods.

"Konkretno, prilazi u blizini prometnih lokacija kao što su avio-luke, železničke stanice i kancelarijski prostori mogu biti ozbiljan izvor novaca za one koji žele da reše svoje finansijske brige. S radnicima koji se vraćaju u kancelarije i ljudima koji se vraćaju u pabove i restorane, očekujemo porast potražnje za parkingom u 2022. godine", naveli su.

Video: Ušli u Novu Godinu sa stilom: Džipom pravo u zid!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>