• 41
 ≫ 

Belorusija zabranila uvoz hrane iz Srbije: U pitanju je embargo, a postoji nekoliko izuetaka

 ≫ 

Zabrana se neće odnositi na biološki aktivne dodatke ishrani, lekove, uključujući i homeopatske, vitamine, minerale, vitaminsko-mineralne komplekse i medicinske proizvode

  • 41
Zabrana uzvoza smrznutog mesa, izvoza mesa, meso Foto: Shutterstock

Minsk je proširio listu zemalja obuhvaćenih embargom na hranu, na koju su dodati Srbija i Lihtenštajn, a koja je objavljena na Nacionalnom pravnom internet portalu, prenose beloruski mediji.

Lista je proširena kao odgovor na sankcije Zapada, a beloruski mediji prenose da se Srbija krajem prošle godine pridružila petom paketu mera protiv Minska.

Na listi zemalja kojima je u početku stavljen embargo bile su Evropska unija i njene države članice, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Norveška, Albanija, Island, Severna Makedonija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Severna Irska, Crna Gora i Švajcarska.

Mere će za sada trajati šest meseci, a tiču se proizvoda kao što su meso, mlečni proizvodi, voće, povrće, so i neki drugi prehrambeni proizvodi.

Napominje se i da se embargo ne odnosi na robu namenjenu proizvodnji hrane za bebe.

Osim toga, zabrana se neće odnositi na biološki aktivne dodatke ishrani, lekove, uključujući i homeopatske, vitamine, minerale, vitaminsko-mineralne komplekse i medicinske proizvode.

Video: Hiljade migranata očajnički pokušava da uđe u EU: Dramatični snimci sa granice Belorusije i Poljske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    29. januar 2022 | 20:19

    Jako brzo smo zaboravili dobro, učinjeno od strane prijateljske Belorusije u više navrata prema nama. Jedino je predsednik Lukašenko došao kod nas za vreme agresije NATO - a, a da ne govorimo o poklonjena četiri MiG - 29. Uvođenjem sankcija Belorusiji počeli smo da " usaglašavamo našu spoljnu politiku sa EU" i time dobili tapšanje po ramenu zvaničnika iz Brisela. Ova naša odluka je, verujem, razočarala mnoge građane Srbije i izazvala veliko neprijatno iznenađenje.

  • Febo

    29. januar 2022 | 18:37

    Pa kad smo mi njima uveli sankcije,sad nam samo vracaju.opet je zapad uspeo u svojoj nameri da nas posvadja sa prijateljima

  • Brzo zaboravljamo...

    29. januar 2022 | 18:44

    Ko nas je bombardovao a ko je pod tim istim bombama dolazio u predsedničku posetu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>