• 0

Od PCR testova, preko ambalaže sa jonima srebra, do kozmetike: Više od 130 privrednika u Dubaiju

Uz privredu, u Dubaiju su i predstavnici Razvojne agencije Srbije, više od 20 profesora i naučnih radnika, 14 visokoobrazovnih institucija i instituta

  • 0
Virus korona test bris PCR

Foto: Shutterstock

Više od 130 privrednika i 70 kompanija iz sektora medicinske privrede učestvuje na izložbi "Ekspo 2020 Dubai", gde će do 5. februara, u okviru 7. tematske nedelje posvećene zdravlju, promovisati svoja dostignuća i inovacije.

"U privrednoj delegaciji Srbije su naši proizvođači i distributeri medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata, kozmetike, kompanije koje se bave istraživanjima i inovacijama u oblasti zdravlja, kao i rehabilitacioni centri", saopštila je PKS.

Poslednjeg dana januara biće održana investiciona konferencija posvećena ulaganju u banje i medicinski turizam Srbije.

- Ova tematska nedelja na Svestkoj izložbi je odlična prilika za našu medicinsku privredu da se predstavi svetu, upozna sa novinama i trendovima na globalnom tržištu i da se poveže sa poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i drugih zemalja, koje učestvuju na Ekspo-u - ističe Mirjana Vučićević, sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost Privredne komore Srbije (PKS).

- Dubai i UAE su logistički centar za region Bliskog istoka, Afrike i Jugoistočne Azije koji "opslužuje" više milijardi potrošača, što je odlična prilika za naše kompanije u oblasti zdravstva da se uspešno pozicioniraju na ovim tržitima, ali i privuku ulagače u Srbiju - dodaje ona.

Ðorđe Jovanović, direktor jedne čačanske kompanije, kaže:

"U Dubaiju smo da predstavimo projekat aktivne ambalaže i materijala sa jonima srebra, koji smo razvili u saradnji sa Inovacionim fondom Srbije i Svetskom bankom. Potencijalnim partnerima i klijentima možemo da ponudimo dodatu vrednost njihovih proizvoda zapakovanih u ambalažu sa jonima srebra koji uništavaju mikroorganizme. Granulat sa jonima srebra nudimo i kao aditiv proizvođačima plastičnih delova, kao što su plastične daske za sečenje mesa, pakovanja za hranu i drugi proizvodi na kojima se ne mogu razvijati mikroorganizmi".

Predstavnici jednog srpskog kozmetičkog brenda, koji u svom asortimanu ima široku paletu proizvoda, očekuju da se na Ekspo-u povežu sa distributerima kozmetike sa različitih tržišta i kontinenata i uspostave saradnju.

- Ovde predstavljamo i našu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju sa željom da stupimo u kontakt sa drugim bolnicama u inostranstvu, kao i agencijama koje se bave medicinskim turizmom - poručuje predstavnik, Marko Colić.

Uz privredu, u Dubaiju su i predstavnici Razvojne agencije Srbije, više od 20 profesora i naučnih radnika, 14 visokoobrazovnih institucija i instituta, među kojima su Farmaceutski i Biološki fakultet (Beograd), kragujevački Medicinski fakultet, Institut za multidisciplinarna istraživanja, INEP, Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković", Institut za molekularnu genetiku i genetski inženjering i drugi.

Mogućnost za promociju i poslovne aranžmane iskoristiće i naše visokokvalifikovane i specijalizovane laboratorije za tehnička ispitivanja i analize u farmaceutskoj industriji, referentne laboratorije za mikrobiološka i molekularna dijagnostička RT-PCR testiranja, ortodontske laboratorije.

Video: Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>