• 9
 ≫ 

Mali: U ponoć ističe rok za prijavu mladih za 100 evra. Biće isplaćeni u roku od 3 dana

 ≫ 

Novčana pomoć se isplaćuje licima starima između 16 do 29 godina

  • 9
Siniša Mali Siniša Mali / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar finansija Siniša Mali istakao je večeras da rok za prijavu pomoći za mlade ističe u ponoć.

Mali je gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink objavio i kada će biti isplata 100 evra pomoći za mlade od 16 - 29 godina.

- Isplata počinje 1. februara i sve će biti isplaćeno u tri dana - naveo je ministar.

Rekao je i da će penzionerima 10. februara biti uplaćeno po 20.000 dinara.

Podsetio je da je Srbija na ime pomoći zbog pandemije korona virusa građanima i privredi uplatila ukupno 8,7 milijardi evra.

"Deonica auto-puta Miloš Veliki pokazatelj snage Srbije"

Povodom puštanja u rad deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraće do Preljine ocenio je da je to kao i ostale velike saobraćajnice koje gradimo, pokazatelj snage Srbije, jer, kako je naveo, ''imamo novca da i posle epidemije gradimo ovoliko puteva''.

Istakao je da će se od Beograda do Zlatibora putovati za sat i po vremena kada bude gotova deonica Čačak - Preljina i naveo da se nikada do sada srpskim prugama nije išlo brzinom od 200 kilometara na sat.

- Vodili smo odgovornu ekonomsku politiku i spasili zemlju od gubitka radnih mesta. Sačuvali smo i makroekonomsku stabilnost, što pokazuje i podatak da nam je udeo javnog duga u BDP -u trenutno 51,4 odsto, što je znatno ispod nivoa Mastrihta - istakao je Mali.

Ocenio je da se sada osećaju rezultati teške ekonomske reforme koja je za nama, a jedan od pokazatelja napretka je i pad stope nezaposlenosti.

- Ona je 2012. godine iznosila 25,9 odsto a prema poslednjem podatku iz trećeg kvartala prošle godine 10,4 odsto - naveo je ministar Siniša Mali.

Video: Počelo prijavljivanje građana od 16 do 30 godina za pomoć od 100 evra: Ovo je procedura u par koraka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>