• 0

Avio-gigant krivi "medijsku histeriju" oko omikrona za kolaps rezervacija letova

Kompanija je upozorila na "izuzetno neizvesne" finansijske izglede, rekavši da će za prva tri meseca 2022. godine biti potrebno "značajno stimulisanje cena"

  • 0
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija Foto: Tanjug/AP

Evropska niskotarifna avio-kompanija, Ryanair, prijavila je da je propustila target od 11 miliona putnika u decembru: umesto toga je prevezla 9,5 miliona lica, zbog kako kažu, "medijske histerije" oko omikrona.

Gubitak kompanije za poslednja tri meseca 2021. iznosio je 96 miliona evra, iako je i to značajno poboljšanje u odnosu na gubitak od 321 milion evra iz istog perioda 2020. Broj mušterija (31,1 milion) bio je više nego tri puta veći, a prihodi od 1,47 milijardi evra bili su 331% veći u odnosu na nivo iz 2020.

- Iznenadna pojava omikrona i medijska histerija koju je izazvao u decembru, primorali su evropske vlade da ponovo uvedu ograničenja putovanja uoči Božića - objasnio je izvršni direktor Ryanair-a, Majkl O'Liri.

To je, dodaje, "značajno oslabilo" top rezervacije i cene karata u poslednjem trenutku tokom Božića i nove godine, smanjujući decembarski saobraćaj i faktore opterećenja.

Kompanija je upozorila na "izuzetno neizvesne" finansijske izglede, rekavši da će za prva tri meseca 2022. godine biti potrebno "značajno stimulisanje cena po nižim cenama", kako bi se privukli kupci.

Avio-kompanija je takođe rekla da se nada da će uvođenje pojačanja i dokaza o tome da je omikron manje virulentan od drugih varijanti - dovesti do ublažavanja ograničenja i vraćanja poverenja potrošača uoči Uskrsa.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>