• 43

InterCity je najbrži voz: Dva grada povezuje za 36 minuta, nema stanice, a ovo je cena karte

Osim njega, u planu su RegioExpress i Regio vozovi, koji će putovati malo duže, do 50 minuta

  • 43
Aleksandar Vučić Stadlerov brzi voz

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Društvo za železnički prevoz putnika "Srbija voz" predstavilo je danas novi logo, kao i aktuelni konkurs koji traje do 21. februara, a prilikom kojeg se bira najbolje idejno rešenje za ime i logo prvog brzog voza u Srbiji.

Posebne pogodnosti koje voz nudi jesu mini bar, WiFi mreža, prilagođenost potrebama osoba sa invaliditetom, zatim povoljne cene karata, posebno mesto za odlaganje bicikala i prtljaga.

Ukratko, ovo je najsavremeniji voz u regionu, sa više od 316 sedišta i enterijerom koji, prema iskustvu onih koji su ga videla, podseća na avionsku biznis klasu.

Kako je objasnio generalni direktor "Srbija voz", Jugoslav Jović, ugrađen je najsavremeniji sistem za upravljanje vozom, a biće ukupno tri garniture, koji će se kretati brzom prugom, odnosno ići 200 km/h.

Za sada je u Srbiji jedan takav voz.

Brzi voz, Srbija voz

Foto: Marko Jovanović

Jović je istakao da će se od Beograda do Novog Sada, uz posebne standarde u prevozu, stizati za 36 minuta.

Ovi vozovi će imati svoj podbrend, poseban naziv i biće specijalno oslikani, i ističu se tri kategorije: InterCity, RegioExpress i Regio vozovi.

Ti nazivi su, objašnjava Jović, uvedeni po železničkom standardu i odnose se na mesta stajanja i brzine kojima se vozovi kreću. Shodno tome, InterCity će stizati najbrže, dok će druga dva tipa voza stajati na polovinu stanica ili na svim stanicama, od čega će zavisiti dužina putovanja (do 50 minuta).

Cena karte?

 

Kako je navedeno, cena još nije jasno definisana, još uvek je u predlogu i treba da bude blagovremeno objavljena. "Ali, recimo, za ovaj InterCity voz cena karte će biti oko 1.000 dinara, a povratna karta - 1.600 RSD. To je voz koji neće stajati ni na jednoj stanici", istakao je direktor "Srbija voz".

Još jednom podsećamo, konkurs je otvoren od 1. do 21. februara 2022. godine, a proglašenje pobednika održaće se 1. marta. Nagradni fond za pobedničko rešenje iznosi 1.000.000 dinara. Prijave na konkurs podnose se putem mejla na ucestvujem@pustiinspiracijudatevozi.rs

Video: Nagrada je milion dinara: Brzi vozovi Srbije dobijaju novi logo, a svi mogu da daju predlog

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    1. februar 2022 | 17:07

    Od kad se ja vozim takvim vozom.....Ali na žalost sve ce to primitivci skršiti ako ne bude video nadzora i jake kontrole!

  • genis

    1. februar 2022 | 17:57

    Dal je moguće da toliko negativaca ovde ima, pa šta god da vam čovek napravi nevalja vam

  • Lord

    1. februar 2022 | 17:10

    Je l' krece iz cuvenog "Prokopa",za koji ni pola Beogradjana nemaju pojma gde je?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>