• 2
 ≫ 

Brodnjak: "Moći ćete i u Srbiji da sami sebi završite keš kredit, vikendom, usred noći"

 ≫ 

Iako nije precizirao tačan datum niti period uvođenja ovakve mogućnosti u našoj zemlji, čelnik NLB banke kaže da je to u planu i takav sistem već postoji u Sloveniji

  • 2

Jedan od najvećih bankarskih stručnjaka iz regiona i prvi čovek NLB banke, Blaž Brodnjak, gostovao je danas na samitu srpsko-slovenačke privrede, pod imenom "Ekonomska integracija Zapadnog Balkana u EU".

- Ulažemo mnogo napora i novca, sad smo još u integraciji koja treba da bude do kraja aprila, a onda će NLB i Komercijalna banka biti jedna institucija. Mi sada nudimo u Sloveniji opciju 24/7 za završavanje bankarskih usluga, izuzev nekih određenih pitanja koja zahtevaju odlazak u poslovnicu - rekao je Brodnjak.

Kako je dalje naveo, klijenti će sa elektronskim potpisom moći sve da završe, recimo, uslugu kao što je keš kredit.

- Digitalizovali smo sve što možemo, tako da u 2 ujutru možete nešto da završite. I to ćemo doneti u Srbiju. Preko telefona, možete sebi da završite keš kredit, u subotu recimo, usred noći. To je za mene revolucija - istakao je Slovenac.

Podsećamo, Brodnjak je i za Telegraf Biznis, pre tačno godinu dana, govorio o tome da su usluge banaka potrebne, ali ne i same banke.

- Ali evo, danas, banke su još uvek tu, i biće, siguran sam, još decenijama. Ne nužno sve, jer je ipak potrebno uraditi zahtevan domaći zadatak. Mi bankari, naime, moramo shvatiti da je digitalizacija donela ozbiljne promene.Klijenti više neće toliko imati potrebu da dolaze u banku, već ćemo im biti potrebni kao oslonac i savetnik - rekao je.

samit srb-slo Foto: Telegraf.rs

One banke koje ulažu dovoljno znanja i energije u nove tehnologije i, pre svega, razumevanje i poznavanje svojih klijenata, ostaće tu, smatra Brodnjak.

On je danas na održanom samitu u Beogradu rekao i da je veoma važno da se region povezuje, te da je za obavljanje dobrog posla važno i emocionalno povezivanje.

- Tvrdim da naša generacija ima odgovornost da poveže region. Naša deca više ne pričaju esperanto. Deca iz Slovenija poručuju piće u hrvatskim kafićima na engleskom jeziku, to je strašno - istakao je.

Video: Menadžeri nekad više misle na powerpoint, nego na kolege: 3 načina da poboljšate komunikaciju u timu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pih

    2. februar 2022 | 17:49

    Vi ljudi tu na balkanu ste daleko 100 god od normalnih zemalja. O cemu vi pricate pa ja u Kanadi na 2 bakomata sa 2 kartice podignem 30 000 dolara kada hocu pa izaberem na koliko meseci vracam.I to seve na bakomatu u prolazu sto kazu. A vi se jos obarate sa bankarima ovako u 4 oka.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>