• 0

Bivši šef Kredi Svisa mora da plati 2.000 franaka: Ove korona mere je prekršio

Međutim, sudska odluka još nije pravno obavezujuća

  • 0
Antonio Horta-Osorio Foto: Profimedia/PA Images/Jonathan Brady

Bivšem predsedniku Kredi Svis banke, Antoniju Horta-Osoriju, naloženo je da plati kaznu od 2.000 švajcarskih franaka (2.178 dolara), uz dodatne sudske troškove, zbog kršenja kovid pravila o karantinu, rekli su tužioci kantona Sent Galen.

Kako su dalje naveli tužioci u mejlu, upućenom britanskoj agenciji Rojters (čime je potvrđeno pisanje švajcarskog lista Blik), "možemo da potvrdimo da novčana kazna iznosi 2.000 franaka, a sudska taksa 350 švajcarskih franaka".

Napomenuli su, međutim, da sudska odluka još nije pravno obavezujuća.

Podsećamo,Horta-Osorio je sredinom januara podneo ostavku koja je odmah stupila na snagu. On je u julu 2021. prisustvovao teniskom finalu u Vimbldonu, uprkos tome što su britanske korona mere nalagale da bude u karantinu.

Takođe je prekršio švajcarske mere vezane za kovid, kada je 28. novembra avionom doputovao u tu zemlju i posle samo tri dana ponovo otputovao, iako je po korona pravilima - trebalo da bude u karantinu 10 dana nakon dolaska u zemlju.

Funkciju predsednika Kredi Svisa je, umesto Horta-Osorija, preuzeo član odbora banke Aksel Leman.

Video: Keš kredit preko mobilnog telefona: Možete sve da završite 24/7

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>