• 0

Zašto Starbaks gubi na svom drugom najvećem tržištu, gde je zapelo?

Kafeterije koje se nalaze u kancelarijskim zonama - rade manje nego pre

  • 0
Starbucks, Starbaks, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Smanjena međunarodna putovanja i mali promet poslovnih zgrada uticali su na prodaju Starbaksa u Kini, po principu same-store evaluacije, koja se odnosi na razliku u prihodu koji su ostvarili postojeći prodajni objekti maloprodajnog lanca tokom određenog perioda, u poređenju sa identičnim periodom u prošlosti, obično u prethodnoj godini.

O tome je juče izvestio izvršni direktor Kevin Džonson.

- Naše prodavnice koje se nalaze na aerodromima u međunarodnim putničkim terminalima su zatvorene, tako da je očigledno da to opterećuje kompanije - rekao je u emisiji CNBC-a "Squawk on the Street".

Kako je naveo, kafeterije koje se nalaze u kancelarijskim zonama - rade manje nego pre. Dodaje da kafići u stambenim i komercijalnim zonama beleže same-store rast prodaje, što je pozitivan znak za potražnju u zemlji.

Međutim, to nije dovoljno da se nadoknadi pad na drugim mestima. Poznati lanac je u utorak izvestio da je njegova prodaja ove vrste u Kini opala za 14 odsto u prvom fiskalnom kvartalu, a ta zemlja je, inače, drugo najveće tržište Starbaksa posle SAD.

Akcije kompanije pale su za čak 3% u jutarnjem trgovanju. Pored pada prodaje na svom drugom najvećem tržištu, gigant kafe je u utorak uveče prijavio mešovite rezultate u celini, za svoju gornju i krajnju liniju, i smanjio izglede za zaradu u fiskalnoj 2022. godini.

Video: Nema dobrog posla bez emocionalne veze: Regionalno spajanje je ključno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>