• 2

Završena zgrada Beograđanke: Iako više nije najviša, dominira delom grada

"Beograđanka je ponovo najmodernija poslovna zgrada", kaže Vesić

  • 2

Završena je rekonstrukcija Beograđanke, a zgrada će biti useljena do marta kada će biti otvorena.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, Beograđanka je ponovo najmodernija poslovna zgrada i ponos našeg grada kao što je bila 1974. godine kada je sagrađena. Sa svojih 101 metrom i 23 sprata više nije najviša zgrada u Beogradu, ali dominira ovim delom grada.

"Pre samo nekoliko godina kada smo prodali ovu zgradu koja je propadala i koja se pretvorila u objekat za smeštaj udruženja građana koja nisu ništa plaćala vođena je kampanja kako će zgrada biti srušena i kako će biti pretvorena u hotel. Ti koji su tada lagali danas ćute. Meni to nije važno osim da je Beograđanka obnovljena i da sam imao hrabrosti da uđem u taj projekat. Beograđanka je uređena. Da obavestim kritičare da će brzo početi rekonstrukcija zgrade Beobanke na Zelenom vencu kao i da će brzo videti skele na zgradi BIGZ-a", naveo je Vesić.

Posle vesti da je Beograđanka prodata, pojavilo se pitanje koje se upravo odnosi na vlasničku strukturu odnosno ko stoji iza imena Marera Properties.

Kako otkrivaju za Telegraf Biznis, kompanija MPP New je u vlasništvu Marera Real Estate-a koja je u vlasništvu gospodina Zubrilina. On je poznat u Rusiji kao jedan od najuspešnijih investitora u oblasti nekretnina, odnosno njegova kompanija je poznata po projektima razvoja i rekontrukcije komercijalnih objekata.

 

- Marera Properties je kompanija za investiranje u nekretnine i bavimo se razvojem komercijalnih nekretnina. Naš portfolio čine kancelarijski, maloprodajni i industrijski objekti širom Srbije na veoma atraktivnim lokacijama a u proteklih nekoliko godina beležimo sve veće interesovanje javnosti i to kroz akvizicije objekata koji su poznati i omiljeni široj javnosti poput nekadašnje Beko hale, danas izvrsno rekontruisanog Kalemegdan Biznis Centra u kome radi više od 2300 ljudi svakodnevno - naveli su ranije iz Marera Real Estate za naš portal.

Video: Nema dobrog posla bez emocionalne veze: Regionalno spajanje je ključno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Erak

    3. februar 2022 | 10:34

    Kvadrat platili 865€, toliko košta i u Pačiru, a sumnjam da su i renoviranje o svom trošku odradili.

  • Ww

    3. februar 2022 | 14:09

    Rođenu kuću biste prodali i dali "investitorima"!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>