• 0

Omikron soj nokautirao američku privredu

Virus zatvorio 300 hiljada radnih mesta u SAD u januaru

  • 0
Amerika NJujork panorama

Foto: Pixabay

Američki privatni sektor izgubio je 300 hiljada radnih mesta u januaru zbog širenja omikron soja kovid virusa, pokazuje izveštaj o zapošljavanju kompanije ADP urađen na osnovu platnih lista privatnih poslodavaca.

Izveštaj o gubitku više od 300 hiljada radnih mesta u privatnom sektoru, koji je objavljen sinoć, iznenadio je ekonomiste koji su predviđali rast broja novih radnih mesta od 207.000 u januaru, prenosi CNN.

Američki Biro za statistiku tržišta rada  objaviće izveštaj u petak ujutro, a ekonomisti su u anketi Refinitiva predvideli da će pokazati da je prošlog meseca otvoreno 150.000 novih radnih mesta.

Ipak, nisu svi ekonomisti tako optimistični, navodi CNN i dodaje da Goldman Saks, na primer, očekuje pad od 250.000 radnih mesta u vladinom izveštaju o zapošljavanju.

Ovo je takođe prvi put da je ADP izvestio o padu zapošljavanja od decembra 2020.

Izveštaj ADP-a se oslanja na privatne platne spiskove, za razliku od vladinog izveštaja o zapošljavanju koji obuhvata sve radnike - i u državnom i u privatnom sektoru.

Video: Premijerka ima odgovor: Da li će deca do 11 godina u Srbiji dobiti vakcinu protiv korone?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>