• 0

Delta uplatila u budžet Srbije skoro 130 miliona evra: Gradiće se i specijalne vetrenjače u voćnjaku

Najveći deo investicija planiran za rekonstrukciju Sava centra

  • 0
Delta Foto: Delta holding

Kompanija Delta Holding ostvarila je u 2021. godini prihode u vrednosti 618,8 miliona evra, što predstavlja rast od 22,3% u odnosu na godinu pre toga. U istom periodu ostvaren je operativni profit pre oporezivanja – EBITDA u visini od 63,03 miliona evra, ili 28,8% više nego u 2020. godini.

U 2021. godini u budžet Srbije po osnovu poreza i dažbina uplaćeno je 126,7 miliona evra.

Za 2022. godinu Delta Holding najavljuje nastavak investicija u svim oblastima u kojima posluje.

E-commerce platforma Ananas počeće uskoro sa radom. Reč je o investiciji koja će ukupno koštati oko 100 miliona evra, a plan je da do 2025. zaposli 900 ljudi. Veliko ulaganje u tehnologiju i logistiku, kao i sopstveni najmoderniji distributivni centar omogućiće Ananasu da kupcima pruži superiornu isporuku, odnosno korisničko iskustvo kakvog nije bilo na ovim prostorima.

Na imanjima Delta Agrara planirano je podizanje specijalnih vetrenjača koje služe da sprečavaju smrzavanje voća usled prolećnih mrazeva. Antifrost vetrenjače proizvodi američka kompanija Orchard Rite, a Delta Agrar će istovremeno biti zastupnik za njihove proizvode za područje Srbije. Biće to prvi put u celom regionu da se primenjuje ovakva tehnologija u zaštiti zasada, rečeno je danas na konferenciji za medije.

Delta Real Estate planira ulaganje od 45 miliona evra, od čega najveći deo za rekonstrukciju Sava centra.

U 2022. godini u planu je i izgradnja nove poslovne zgrade Delta Auta, koja će objediniti salone automobilskih i brendova motocikala BMW, Mini, Honda i KTM.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>