• 2

Da li ste dobili ovakav SMS? Upozorenje iz JP "Pošte Srbije": Otkrili smo pokušaj zloupotrebe

Građani mogu biti meta i na aplikaciji Whats app

  • 2
Pošta Srbije prevara čet Foto: JP Pošta Srbije

JP „Pošta Srbije“ detektovala je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS i „Whats app“ poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

- Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP „Pošta Srbije“ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih. U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije otvorena je i stranica na

korporativnom sajtu JP „Pošta Srbije“, a ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova - upozoravaju iz Pošte.

Građanima savetuju da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, dodaju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jojs

    12. februar 2023 | 22:53

    Nešto mi smrdi kod ove grupacije pošt poslednjih deset godina se uveravamo da sve ove malverzacije radi neko ko je zaposlen u pošti jer samo meni za deset godina nije isporučena kupljena i plaćena roba iako sam dobio poruku da je paket stigao kod lokalnog distributera i ni jednom nisam dobio refundaciju novca,što znači da sam ja kao kupac oštećen. Da sam u pravu i da all express zna gde nestaju paketi oni podižu po stotinu puta poštarinu tako da odustanemo od dalje kupovine Kada se oslobodite lopova u svojim redovima biće nade za poštu ako ne odlaze na doboš kao i sve a to je cilj vlasti ,uništiti Srbiju.baciti je na kolena.

  • maki

    4. februar 2022 | 23:17

    E ko nasedne. A ovakve poruke i zasluzuje da ga prevare.dios mio que sta pasando con pipl

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>