• 13
 ≫ 

Ko bude pravio buku može ostati bez zvučnika: Komunalna milicija ima ovlašćenja da oduzima uređaje

 ≫ 

Komunalna milicija će u Beogradu do 8. februara, preventivno i informativno obilaziti ugostitelje, objašnjavati im u kojoj su zoni i koliki je nivo buke u toj zoni dozvoljen

  • 13
Buka grad saobraćaj

Foto-ilustracija: Shutterstock

Komunalna milicija može oduzeti uređaj koji emituje preteranu buku, izjavio je danas načelnik komunalne milicije Beograda Ivan Divac i naveo da imaju savremene aparate za merenje buke kojima jednostavno i brzo može da izmeri nivo buke, recimo u nekom ugostiteljskom objektu.

- Taj uređaj je otprilike veličine mobilnog telefona i njime se za pet minuta može izmeriti da li se u nekom objektu emituje buka koja je iznad ili iznad nivoa dozvoljenog za kraj u kome se nalazi - objasnio je Divac gostujući na TV Pink.

On je najavio da će komunalna milicija u Beogradu do 8. februara, preventivno i informativno obilaziti ugostitelje, objašnjavati im u kojoj su zoni i koliki je nivo buke u toj zoni dozvoljen, a meriće i nivo buke u njihovim objektima.

Naveo je i da će te posete biti usmerene na, kako je rekao, problematične lokacije, kojih sada u gradu, budući da je hladno i da se zatvaraju prozori, nema mnogo, već se taj broj kreće između 10 i 15.

- Divac je istakao da cilj kontrole buke u skladu sa novim zakonom, nikako nije da se ugostiteljski objekti zatvore već da se obezbedi mir njihovim komšijama.

U tom smislu je naveo da ugostitelji mogu da zvučno izoluju izvor buke i da nastave normalno da rade.

Video: Bučni život stanara iz Bloka 30: Oni lumpuju, a možda neko u svom stanu umire

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. februar 2022 | 16:19

    Ok. Ali kako ce da oduzmu noge onima koji skacu a nisu svesni da neko zivi ispod i pored njih u zgradi. Kako ce da ih kultivisu da nisu vise na selu, nego u stambenoj zgradi. Kako ce da im objasne da je posle 22h zabranjeno narusavanje kucnog reda i mira. Kako?

  • Jeca

    4. februar 2022 | 16:50

    Bolje aute oduzimajte ovima sto divljaju gaze ubijaju

  • Majka

    4. februar 2022 | 16:14

    Pa kada dodjem leto I sve na otvorenom tada ce da bude staaaaa? Bir fest nivo buke na otvorenom?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>