• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto su pametni sistemi jedna od najboljih investicija? Kuća se proda brže i bolje, evo kako

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posedovanje uređaja kao što su pametni termostati, pametni detektori dima i kućni bezbednosni sistemi - ne samo da povećavaju vrednost doma, već ubrzavaju čitav proces prodaje

  • 0
Smart Furniture Foto: Printskrin/YouTube/FutureTech

Mnogo puta smo pisali o uštedi prostora, ali i novca, prilikom uređenja doma.

Troškovi nekada zaista umeju da budu preveliki, a osim toga, poslednjih godina se više insistira na praktičnosti i svedenom dizajnu kakav praktikuju Skandinavci.

Koncept tzv. pametnog nameštaja (eng. Smart Furniture) nije potpuno nov, ali je sada uzeo maha. U videu ispod možete videti kako se bazen prekrije drvenom podlogom, tako da dobijete baštu za sedenje: ovako se ne štedi samo prostor, već i trošak za dodatni materijal.

Dizajneri taj koncept opisuju kao "mobilna terasa".

Podsećamo vas i na čuvene Marfi krevete, koji su genijalno rešenje za male stanove i imaju barem tri namene. Interesantno je kako bukvalno svaki komad nameštaja ili deo stana može pametno da se iskoristi, od krupnih elemenata do polica u frižideru, koje se okreću.

Mnoge od ovih rešenja donosi i sama pametna tehnologija.

Inače, sistemi pametnih kuća se sada uzimaju u obzir u procenama prodaje samih nekretnina. Posedovanje uređaja kao što su pametni termostati, pametni detektori dima i kućni bezbednosni sistemi - ne samo da povećavaju vrednost doma, već mogu pomoći i da se on brže proda.

Ako tako male promene čine razliku, onda možemo samo pretpostaviti koliko bolje se kotira kuća koja ima sisteme prikazane u ovom videu.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis/Foto: Printskrin/YouTube/FutureTech)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>